یک تیم تحقیقاتی در ژاپن با شکستن رکورد جهانی انتقال داده ، موفق شده است که بیش از 20 برابر کل ترافیک اینترنتی جهانی را در هر ثانیه از طریق یک کابل فیبر نوری واحد انتقال دهد.
به گزارش تکناک به نقل از سایت NewAtlas، در حالی که برخی خوششانسها به اینترنت مصرفی با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه دسترسی دارند، گروه بزرگتری با سرعت اتصال 1 گیگابیت در ثانیه کار میکنند، و بسیاری دیگر تنها به چند صد مگابیت در ثانیه دسترسی دارند.
اما اکنون، موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) موفق به ثبت نرخ انتقال دادهای بیسابقه به میزان 22.9 پتابیت در ثانیه شده است. به منظور درک بهتر این مقیاس، یک پتابیت برابر با یک میلیون گیگابیت است. این سرعت به قدری بالاست که میتواند کل ترافیک اینترنت را در هر ثانیه 22 بار با پهنای باند اضافی منتقل کند. حتی ناسا، که یکی از پیشگامان در فناوریهای پیشرفته است، تنها 46 ترابیت در ثانیه یا 0.046 پتابیت در ثانیه داده دریافت میکند.
برای رسیدن به این دستاورد بینظیر، موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) از فناوریهای پیشرفتهای استفاده کرده است. به جای استفاده از یک هسته واحد برای انتقال دادهها، کابل مورد استفاده دارای 38 هسته است که هر کدام قادر به ارسال دادهها در سه حالت مختلف هستند، که در مجموع 114 کانال فضایی ایجاد میکنند. هر کانال فضایی شامل 750 کانال طول موج است که در سه باند فرکانسی (S، C، و L) پخش میشوند و در مجموع پهنای باندی به اندازه 18.8 تراهرتز (THz) را فراهم میکنند.
این فناوری جدید، باعث میشود نرخ انتقال دادهها به 22.9 پتابیت در ثانیه (Pb/s) برسد، که بیش از دو برابر رکورد قبلی است که در سال 2020 ثبت شده بود. تیم تحقیقاتی ادعا میکند که با بهینهسازی روشهای اصلاح خطا، میتوانند سرعتهایی تا 24.7 پتابیت در ثانیه را در سیستم کنونی خود به دست آورند.
با این همه، نباید انتظار داشته باشیم که در آینده نزدیک بتوانیم کل محتوای نتفلیکس را در کسری از ثانیه پخش کنیم. رمزگشایی دادههای ارسال شده نیازمند پردازش سیگنال پیچیده است و این امر نیاز به دستگاههای تخصصی به نام گیرندههای MIMO دارد که باید در سرتاسر شبکهها نصب شوند. در کوتاهمدت، نسخهای با چهار هسته که تنها در یک حالت در هر هسته دادهها را انتقال میدهد، با زیرساختهای موجود سازگار است و همچنان قادر به ارائه سرعت دادههای قابل توجهی بیش از 1 پتابیت در ثانیه است.