این ربات پرنده رفتار خفاش‌ها و جغدها را تقلید می کند!

این ربات پرنده رفتار خفاش‌ها و جغدها را تقلید می کند!

گروهی از محققان هواپیمای بدون سرنشین یا ربات پرنده (UAV) ساخته اند که با تقلید از رفتار خفاش‌ها و جغدها، و با استفاده از بال‌های خود به سازه‌ها چنگ می‌زند تا در ارتفاع بالا روی زمین باقی بماند.

به گزارش تک‌ناک، محققان به جای جست‌وجو برای باند فرود، یک ربات پرنده (UAV) ساخته‌اند که می‌تواند با برخورد به درختان یا تیرها و پیچاندن بال‌های چسبندۀ خود به دور آنها برای جلوگیری از سقوط، فرود بیاید. این رویکردی غیرمتعارف است، امّا می‌تواند قرار دادن تجهیزات نظارت یا بازرسی در مناطق صعب‌العبور را آسان‌تر کند.

این هواپیمای بدون سرنشین که طراحان آن از آزمایشگاه سیستم‌های هوشمند در مؤسسۀ فناوری فدرال سوئیس (EPFL) آن را PercHug نامیده‌اند، نمونۀ دیگری از ربات‌هایی است که برای تقلید از رفتارهایی ساخته شده‌اند که در طبیعت دیده می‌شوند.

ربات PercHug با بال‌های لولایی دو منظوره طراحی شده است، که در هنگام پرواز سفت و کشیده باقی می‌مانند، امّا با آزاد شدن یک سیم کششی، انعطاف‌پذیر نیز می‌شوند.

همان‌گونه که در مقاله‌ای که به تازگی در مجلۀ Nature منتشر شده، توضیح داده است، این ربات پرندۀ سبک وزن ۵۵۰ گرمی دارای «طراحی دماغۀ رو به بالا» است که باعث می‌شود پس از برخورد در هنگام سقوط، خود را به صورت عمودی تغییر جهت دهد. همچنین ضربۀ برخورد، سیم کششی را آزاد می‌کند و باعث می‌شود بال‌های فنری UAV به دور سازه پیچیده شود و بیشتر مواقع روی آن باقی بماند.

ربات پرنده 1

حتی با افزودن قلاب‌های ماهیگیری به بخش بیرونی بال‌ها برای بهبود چسبندگی، هواپیمای بدون سرنشین PercHug تنها در ۷۳ درصد موارد موفق به چسبیدن به درخت یا تیر شد و این در طول آزمایش‌هایی بود که ربات پرنده پس از یک سُر خوردن کوتاه و ملایم برخورد می‌کرد.

این رویکرد منحصر به فرد، استفادۀ مجدد از بال‌ها برای فرود ایمن از طریق نشستن، نیاز به مکانیزم‌های فرود اضافی را از بین می‌برد. این موضوع به UAV اجازه می‌دهد تا با وزن کمتری ساخته شود که به طور بالقوه ظرفیت بار آن و مسافتی را که قبل از هدف قرار دادن یک درخت می‌تواند پرواز کند را افزایش دهد.

قبل از اینکه تجهیزاتی گران‌قیمت مانند: حسگرها یا دوربین‌ها توسط UAV مستقر شوند، به میزان موفقیت بالاتری نیاز است. همچنین محققان قصد دارند که قابلیت‌های UAV را با سیستم‌های ناوبری و سطوح کنترل گسترش دهند، چرا که اکنون این فقط یک گلایدر پرتاب دستی بدون قابلیت فرمان است. محققان می‌خواهند راهی برای جدا شدن و دوباره به آسمان رفتن به تنهایی را نیز پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram