تیمی از محققان دستگاهی به نام E-seed ساخته اند که با الهام از گیاهان میزان بهره وری بذرپاشی هوایی را افزایش می دهد.
به گزارش تکناک، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای بذرپاشی هوایی ممکن است ایده خوبی به نظر برسد، اما اگر دانه ها روی سطح خاک باقی بمانند، به راحتی می توانند بلند شده و به اطراف پراکنده شوند.
یک حامل بذر زیست الهام برای کمک به این امر طراحی شده است که بار بذر خود را به شکل مارپیچ در زمین فرو می برد.
این دستگاه بذرپاشی هوایی با نام E-seed شناخته می شود و توسط تیمی از دانشگاه کارنگی ملون به رهبری پروفسور لاینینگ یائو ساخته شده است. E-seed از گیاهان ارودیوم الهام گرفته شده و یک استراتژی منحصر به فرد برای بقا در آب و هوای خشک ایجاد کرده است.
برخی از گیاهان دارای دانه هایی هستند که در داخل یک ساقه نازک که دمی محکم در بالای خود دارد احاطه شده اند. ساقه این توانایی را دارد که از گیاه اصلی جدا می شود و به زمین بیوفتد. هنگامی که ساقه در اثر باران یا رطوبت زیاد مرطوب می شود، دم خود را باز می کند تا ابتدا خود را به حالت عمودی نگه دارد و سپس خود و دانه هایش را در خاک فرو میبرد و خاک را سوراخ می کند.
اگرچه تولید حامل بذر زیست الهام در حال حاضر یک فرآیند پنج مرحله ای است که شامل شستشوی شیمیایی و قالب گیری مکانیکی می شود، دانشمندان در حال کار بر روی تطبیق آن برای استفاده در مقیاس صنعتی هستند. سپس میتوان دانههای E-seeds را با هواپیماهای بدون سرنشین در مکانهای صعب العبور، مانند مزارع دورافتاده یا مناطق رانشی که نیاز به تثبیت دارند، توزیع کرد.
گفته میشود، در آزمایشهای میدانی، این فناوری علاوه بر وظیفه اصلی خود همچنین برای تحویل محمولههای غیر بذری مانند کود و کرمهای نماتد که حشرات آفات را میکشند، استفاده شده است.
یائو گفت: دفن بذر برای چندین دهه از نظر مکانیک، فیزیک و علم مواد به شدت مورد مطالعه قرار گرفته است، اما تاکنون هیچکس معادل مهندسی ایجاد نکرده است. تحقیقات حامل بذر به دلیل تأثیر اجتماعی بالقوه آن بسیار مفید بوده است. ما در مورد چیزهایی که می تواند تأثیر مفیدی داشته باشد هیجان زده می شویم.