ایلان ماسک ضمن تکذیب گزارش والاستریت ژورنال درباره تسلا، این رسانه را به دروغگویی متهم و اعلام کرد که ادعای جستوجوی تسلا برای مدیرعامل جدید صحت ندارد.
به گزارش تکناک و به نقل از والاستریت ژورنال، برخی اعضای هیئتمدیره تسلا در حال بررسی گزینههای جدید برای مدیریت شرکت بودهاند و حتی تماسهایی با شرکتهای متخصص در جستوجوی مدیران اجرایی برقرار کردهاند. بااینحال، امروز روبین دنهلم، رئیس هیئتمدیره تسلا، با انتشار بیانیهای در حساب رسمی این شرکت در شبکه اجتماعی X، بهصراحت گزارش والاستریت ژورنال درباره تسلا را تکذیب کرد و آن را نادرست خواند. ایلان ماسک نیز در واکنشی جداگانه، همین گزارش را در X «مقالهای عمداً دروغ» توصیف و اعتبار آن را رد کرد.
به نقل از نئووین، این گزارش درحالی منتشر شده است که تسلا در دورهای دشوار بهسر میبرد. براساس گزارشهای مالی سهماهه نخست سال، درآمد و سود شرکت کاهش یافته و آمار تحویل خودروها نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت کرده است. همچنین، تسلا جایگاه نخست فروش خودروهای برقی در جهان را به رقیب چینی خود، BYD، واگذار و ارزش سهام شرکتش از ابتدای سال روندی نزولی تجربه کرده است. والاستریت ژورنال با استناد به این دادهها، از افزایش نگرانی اعضای هیئتمدیره درباره وضعیت شرکت سخن گفته بود.
فراتر از عملکرد مالی، تمرکز رسانهها و تحلیلگران بر شخص ایلان ماسک نیز افزایش یافته است. در ماههای اخیر، ماسک بیشازپیش درگیر مسائل سیاسی شده است؛ ازجمله حمایت علنی از دونالد ترامپ و مشارکت در پروژهای با نام «اداره کارآمدی دولت» (DOGE). این اقدامات، بهویژه در مناطقی مانند کالیفرنیا و کشورهای اروپایی که زمانی از بازارهای قوی تسلا محسوب میشدند، با واکنشهای منفی و کاهش حمایت عمومی همراه بوده است.
گزارش والاستریت ژورنال مدعی شد که برخی مشتریان در این مناطق بهدلیل مواضع سیاسی ماسک، از محصولات تسلا فاصله گرفتهاند. در همین حال، سؤالات مهمی درباره میزان تعهد زمانی ماسک به تسلا مطرح شده است. وی علاوهبر تسلا، مدیریت شرکتهایی چون اسپیسایسک و نورولینک و ایسک را نیز برعهده دارد. برخی سرمایهگذاران و اعضای هیئتمدیره نگراناند که این پراکندگی مسئولیتها، تمرکز کافی برای هدایت تسلا را از ماسک گرفته باشد.

ماسک در تماس تلفنی اخیر درباره درآمد سهماهه نخست، به این نگرانیها پاسخ داد و اعلام کرد که از ماه آینده زمان بیشتری به تسلا اختصاص خواهد داد و کارهای دولتیاش را بهصورت دورکاری انجام خواهد داد.
گزارش والاستریت ژورنال به نقل از منابع ناشناس به وجود نارضایتیهای داخلی در شرکت اشاره کرده بود؛ ازجمله اخراج یکی از مدیران اجرایی پساز بیان اینکه سیاستهای ماسک مانعی برای جذب استعدادها شده است و شرکت شاید با مدیری دیگر بهتر عمل کند. همچنین، عنوان شده است که ماسک با وجود حضور در جلسههای هیئتمدیره بهصورت مجازی، گاهی نیازمند دریافت اطلاعات تکمیلی درباره امور جاری شرکت بوده است.
با وجود تمام این ادعاها، موضعگیری رسمی هیئتمدیره تسلا و واکنش مستقیم ایلان ماسک نشان میدهد که درحالحاضر برنامهای برای تغییر در مدیریت این شرکت در دستورکار نیست. این موضوع درحالی ادامه مییابد که آینده تسلا و جایگاه ماسک در رأس آن، همچنان در کانون توجه بازار و تحلیلگران باقی خواهد ماند.