آمریکا در حال ساخت سریع‌ترین ابررایانه جهان است

آمریکا در حال ساخت سریع‌ترین ابررایانه جهان است

وزارت انرژی ایالات متحده (DOE) در حال ساخت یک ابررایانه پیشرفته به نام Discover است، که جایگزین Frontier یعنی سریع‌ترین ابررایانه کنونی در جهان خواهد شد.

به گزارش تک‌ناک، ابررایانه Frontier، که در آزمایشگاه ملی Oak Ridge (ORNL) در تنسی مستقر است، برای پنجمین بار متوالی در ماه می امسال، برترین جایگاه در فهرست Top500 از سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان را به دست آورد.

قهرمان کنونی جهان با پردازنده‌های AMD Epyc روی معماری HPE Cray EX ساخته شده است و حدود ۸.۷ میلیون هسته مرکب CPU و GPU دارد. علاوه بر این، امتیاز بالایی در بنچمارک عملکردی Linpack به ارزش ۱.۲۰۶ اگزافلاپس را به دست آورده است.

در حالی که وزارت انرژی ایالات متحده هدف دقیق عملکردی را برای Discovery مشخص نکرده است، انتظار می‌رود که این ابررایانه سه تا پنج برابر بیشتر از Frontier قدرت محاسباتی ارائه دهد، که احتمال دارد عملکرد آن را فراتر از ۸.۵ اگزافلاپس ببرد.

مت سیگر، مدیر پروژه Discovery در ORNL در بیانیه‌ای گفت: «این پروژه هیجان‌انگیز است، چرا که ما محصولی قابل‌توجه‌تر از Frontier را با فناوری‌هایی که حدود امکانات را به چالش می‌کشند، خواهیم ساخت.»

عصر کشفیات علمی جدید

ابررایانه Discovery تحقیقات علمی را در زمینه‌های مختلف، انقلابی خواهد کرد و در پیش‌بینی تغییرات آب و هوایی، کشف دارو، فیزیک انرژی بالا و راه‌حل‌های انرژی سبز با افزایش قدرت محاسباتی خود، دستاوردهایی چشمگیری به دست خواهد آورد.

جورجیا توراسی، مدیر آزمایشگاه معاونت محاسبات و علوم محاسباتی ORNL، در مورد پتانسیل Discovery سخن گفت و تأکید کرد که چگونه جامعه علمی قادر خواهد بود موقعیت‌های واقعی را با جزئیات جدیدی شبیه‌سازی کند.

توراسی بیان کرد: «Discovery به ما کمک خواهد کرد تا مشکلات چالش‌برانگیزی را که به راحتی نمی‌توانیم با آزمایش، مشاهده یا نظریه به تنهایی مورد بررسی قرار دهیم، مطالعه کنیم.»

توسعه سریع‌ترین ابررایانه جهان در آمریکا

فراتر از کاربردهای علمی سنتی، این ابررایانه برای تعالی در وظایف پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی طراحی شده است و مرزهای امکانات در زمینه‌هایی مانند علم مواد و طراحی محصولات صنعتی را به چالش می‌کشد.

علاوه بر این، Discovery نقش حیاتی را در برنامه زیرساخت تحقیقاتی یکپارچه (IRI) DOE ایفا خواهد کرد. این برنامه به دنبال ترکیب ابزارهای تحقیقاتی مختلف و امکانات علمی است.

برنامه‌های آینده

وزارت انرژی ایالات متحده تا ۳۰ اوت ۲۰۲۴ (9 آبان) زمانی را برای ارائه‌دهندگان مشتاق جهت ارسال پیشنهادهای خود برای Discovery اختصاص داد. تاریخ تحویل هدف به امکانات رایانشی رهبری Oak Ridge برای سال ۲۰۲۷ یا اوایل ۲۰۲۸ تنظیم شده است.

برخلاف درخواست‌های پیشین برای پیشنهاد، DOE هدف افزایش سرعت نسبت به Frontier را مشخص نکرده و به جای آن، این وزارتخانه مجموعه‌ای گسترده از اهداف برای سیستم نسل بعدی تعیین کرده است. این اهداف شامل بهبود کارایی انرژی و مدل‌سازی و شبیه‌سازی سیستم کامل، علاوه بر قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می‌شود.

کارایی انرژی همچنان یک اولویت برای OLCF می‌باشد که قدرت محاسباتی خود را ۵۰۰ برابر افزایش داده، در حالی که رشد مصرف انرژی آن فقط چهار برابر در دهه گذشته بوده است. پس از بهره‌برداری، انتظار می‌رود که Discovery در دسترس محققان سراسر جهان قرار بگیرد تا به چالش‌های علمی بپردازند.

دکتر سرن سوسوت، مدیر معاون علمی در برنامه تحقیقات علمی پیشرفته DOE، تأثیر چنین ابتکاراتی را تأیید کرد و گفت: «این کشفیات به شکل‌گیری درک ما از جهان کمک خواهد کرد، توانایی‌های ما برای پیش‌بینی باعث پیشرفت سیستم زمین می‌شود، رقابت اقتصادی ایالات متحده را تقویت می‌کند و به آینده‌ای بهتر کمک خواهد کرد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram