افزایش 48 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ ای توسط گوگل

افزایش 48 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ ای توسط گوگل

گوگل اعلام کرده که انتشار گازهای گلخانه‌ای آن از سال ۲۰۱۹ تاکنون ۴۸ درصد افزایش داشته است، که بیشترین افزایش به دلیل تقاضای انرژی مراکز داده می‌باشد.

به گزارش تک‌ناک، این شرکت هدف خود را برای رسیدن به صفر خالص انتشار گاز تا سال ۲۰۳۰ تنظیم کرده است، امّا رشد سریع مراکز داده و تقاضای بالای انرژی برای پردازش‌های هوش مصنوعی، این هدف را به چالش می‌کشد.

ردپای کربن گوگل، 48 درصد نسبت به سال 2019 افزایش یافته و به 14.3 میلیون تن دی اکسید کربن برای سال 2023 رسیده است. بر اساس گزارش محیط‌زیست این شرکت در سال 2024، 24 درصد از کل انتشار آن یا بیش از 3.4 میلیون تن، به دلیل منابع مبتنی بر بازار یعنی خرید برق می‌باشد.

گوگل قصد دارد تا سال 2030 به انتشار خالص صفر برسد و این افزایش عظیم به نظر یک شکست بزرگ برای این شرکت است. این شرکت فعالانه اقداماتی را برای رسیدن به این هدف انجام می‌دهد، امّا علی‌رغم تلاش برای استفاده از منابع برق بدون کربن برای دفاتر و سایر امکانات، رشد مرکز داده از عرضۀ منابع انرژی پاک بیشتر است. علاوه بر این، برخی از مناطقی که گوگل در آنها فعالیت می‌کند، مانند آسیا و اقیانوسیه، بیشتر به منابع انرژی غیرکربنی متکی هستند، به این معنی که گوگل مجبور است در حالی که منتظر آنلاین شدن پروژه‌های انرژی پاک می‌باشد، برق آلوده خریداری کند.

افزایش تقاضا برای محاسبات هوش مصنوعی، مراکز داده را به یک تجارت محبوب و رو به رشد تبدیل کرده است. بسیاری از شرکت‌ها از جمله گوگل، OpenAI، مایکروسافت، آمازون، متا و حتی ایکس، در حال جهش هستند و میلیون‌ها پردازندۀ گرافیکی برای تقویت رویاهای هوش مصنوعی خود تهیه می‌کنند. با وجود این، باید توجه داشته باشیم که امروزه تنها یکی از آخرین GPUهای مرکز داده، سالانه تا 3.7 مگاوات ساعت برق مصرف می‌کند. اگر این رقم را در حدود 3.9 میلیون پردازندۀ گرافیکی فروخته شده در سال 2023 ضرب کنید، این میزان تقاضای برق برای بیش از 1.3 میلیون خانه کافی خواهد بود.

کارشناسان اکنون بر این باور هستند که رشد هوش مصنوعی توسط زیرساخت قدرت از جمله نیروگاه‌ها، خطوط انتقال مسافت طولانی، تأسیسات ترانسفورماتور و غیره، محدود خواهد شد. با توجه به رشد سالانۀ 24.6 درصدی مراکز داده تا سال 2028، شبکۀ برق نیاز به جبران دارد، به خصوص که تولید برق جهانی در 10 سال گذشته تنها 2.5 درصد سالانه افزایش یافته است.

اگر چه شرکت‌ها نمی‌توانند به هر نحوی نیروگاه بسازند تا تقاضای برق را برآورده نمایند. در مقابل بسیاری از شرکت‌ها بر روی منابع انرژی پاک مانند: باد، خورشید و نیروگاه‌های هسته‌ای تمرکز دارند تا از افزایش آثار زیست‌محیطی خودداری کنند و در عین حال بیشترین توان را داشته باشند. حتی شرکت مایکروسافت بر روی تحقيقات دربارۀ نيروگاه‌های هسته‌ای مدولار کوچک به منظور تأمین انرژی برای مراکز دادۀ آینده خود سرمایه‌گذاری کرده است.

درحالی که کرۀ زمین به مبارزه با گرمایش جهانی ادامه می‌دهد، شركت‌ها در جست‌وجوی منابع انرژی پاک برای تقویت آیندۀ هوش مصنوعی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram