آلفابت، شرکت مادر گوگل، خبر داده است که این شرکت در حال ارائه مجموعهای از قابلیتهای هوش مصنوعی بهروزشده به مشتریان Google Cloud است.
بهگزارش تکناک و بهنقل از بلومبرگ، گوگل قابلیتهای جدید هوش مصنوعی گوگل کلود را معرفی کرد. این اقدام همسو با تلاشهای اهالی مانتینویو برای رقابت با سایر بازیگران بزرگ عرصه فناوری، ازجمله همکاری میان مایکروسافت و OpenAI انجام میگیرد. در همین زمینه، چند روز پیش گوگل ابزار جدیدی به نام Gemini Pro را معرفی کرد. این محصول امکاناتی را دراختیار توسعهدهندگان قرار میدهد تا بتوانند با استفاده از جدیدترین مدل هوش مصنوعی گوگل برنامههای جدیدی توسعه دهند.
Gemini سیستم هوش مصنوعی مقیاسبزرگی شناخته میشود که با استفاده از خیل عظیمی از دادهها آموزش دیده است و محتوای نوینی را متناسب با درخواستهای کاربران میتواند تولید کند. مشتریان Google Cloud اکنون میتوانند از جمینای برای ایجاد انواع برنامههای کاربردی استفاده کنند. این برنامهها شامل چتباتهای پیشرفته مبتنیبر هوش مصنوعی و پایگاههای داده کاربردی و آسان برای جستوجو و حتی ارائههای بازاریابی میشوند.
علاوهبراین، گوگل تأکید کرده است که استفاده از جمینای پرو هنگام انتشار برای مشتریان Google Cloud رایگان خواهد بود؛ هرچند با برخی محدودیتهایی همراه است. گوگل قصد دارد قیمتگذاری پیشنهادی هوش مصنوعی خود برای مشتریان گوگل کلود را در سطح رقابتی نگه دارد. این شرکت ادعا میکند که قابلیتهای مبتنیبر متن Gemini Pro درمقایسهبا جدیدترین نسخه مدل هوش مصنوعی خود، PaLM 2 که در ژوئن منتشر شده، ازلحاظ هزینه مقرونبهصرفهتر است.
بهتازگی گوگل Gemini را در سه نسخه مختلف دردسترس قرار داده است: پرو و اولترا و نانو. نسخه نانو، کوچکترین نسخه، مستقیماً روی گوشیهای پرچمدار پیکسل ۸ پرو میتواند اجرا شود. علاوهبراین، نسخه ویژهای از Gemini Pro در بارد، چتبات گوگل و رقیب ChatGPT از OpenAI، بهکار گرفته شده است. گوگل با ارائه نسخه پرو Gemini به توسعهدهندگان برنامه و شرکتها نشان میدهد که از OpenAI و تازهترین چتبات آن، GPT-4 که ازطریق پلتفرم ابری شریکش، مایکروسافت آژور، دردسترس قرار گرفته است، چیزی کم ندارد.
گوگل اخیراً اعلام کرده است که جمینای پرو از 38 زبان مختلف در 180 کشور سراسر جهان پشتیبانی میکند. درحالحاضر، این پلتفرم فقط متن را بهعنوان ورودی قبول و خروجیهای متنی تولید میکند. علاوهبراین، اهالی مانتینویو در حال توسعه پلتفرم جدیدی به نام جمینای پرو ویژن (Gemini Pro Vision) هستند که درخواستهای مبتنیبر متن و تصویر کاربران را میتواند پردازش کند.
در میان مدلهای مختلف Gemini، نسخه اولترا، بزرگترین و پرامکاناتترین مدل، برای وظایف بسیار پیچیده طراحی شده است و درحالحاضر، فقط برای آزمایشهای اولیه به برخی از مشتریان گوگل کلود و شرکای منتخب قبل از انتشار عمومی در سال آینده دردسترس است. طبق اعلام گوگل، Gemini Pro در دو محصول مهم Google Cloud گنجانده خواهد شد: یکی AI Studio و دیگری Vertex AI.
AI Studio ابزار توسعهدهنده مبتنیبر وب است که بهنوعی بهعنوان درگاهی به اکوسیستم وسیعتر Gemini عمل میکند. این سرویس ابتدا با جمینای پرو شروع شده و قرار است از سال آینده به نسخه اولترا Gemini نیز دسترسی داشته باشد. با استفاده از AI Studio، توسعهدهندگان میتوانند بهسرعت درخواستها و چتباتهای مبتنیبر Gemini را توسعه دهند و کلیدهای API را برای استفاده در برنامههای خود دریافت کنند یا به کد دست یابند تا بتوانند در محیط توسعه یکپارچهتر (IDE) کار کنند.
یکی از مزایای مهم AI Studio، این است که طرح رایگان نسبتاً رضایتبخشی با قابلیت پردازش حداکثر 60 درخواست در ثانیه ارائه میدهد. این میزان سهمیه برای تکرار سریع ایدهها بدون نگرانی درزمینه محدودیتهای سنگین کافی است و احتمالاً حتی برای قدرتبخشیدن به برخی از برنامههای کماستفاده در تولید نیز مناسب خواهد بود. همچنین، به توسعهدهندگان کمک میکند تا بهراحتی و با انعطافپذیری بیشتر روی پروژههای خود کار کنند.
Vertex AI امکانات سفارشیسازی بیشتری را به توسعهدهندگان و مشتریان گوگل کلود ارائه میدهد. شرکتها خواهند توانست Gemini را با استفاده از دادههای خودشان سفارشیسازی کنند و ابزارهای جستوجو و چتباتهای مجهز به Gemini را در میان سایر برنامهها توسعه دهند.
توماس کوریان (Thomas Kurian)، مدیرعامل گوگل کلود، تأکید کرده است که قیمتگذاری Gemini Pro بسیار جذابتر خواهد بود. در این زمینه، توسعهدهندگان ازطریق Google AI Studio هم به جمینای پرو و هم به جمینای پرو ویژن بهرایگان دسترسی خواهند داشت.
گوگل اعلام کرده است که این امکان برای اکثر نیازهای توسعه برنامهها مناسب است. همچنین، Vertex AI که گزینهای انعطافپذیرتر بهشمار میرود، تا اوایل سال آینده رایگان خواهد بود.
سلام. خانه دارم.
فکر میکنم برای خانه داران ، ضرورتی نداشته باشد.
کسی گفته مگه ضرورتی داره؟