تحقیقات جدید نشان میدهد که سلولهای T تنظیمی(Tregs) ممکن است خلق و خو را تثبیت کرده و از افسردگی جلوگیری کنند و کاهش آنها با افزایش اضطراب و مشکلات ذهنی در آلزایمر مرتبط باشد.
به گزارش تکناک و طبق یک مطالعه جدید، سلولهای T تنظیم کننده که به عنوان اسبهای کار سیستم ایمنی بدن شناخته میشوند، ممکن است در تثبیت خلق و خو نقش داشته باشند. فاکتور رونویسی Forkhead box P3 (Foxp3) تولید سلولهای T تنظیمی(Tregs) را کنترل میکند.
در حالی که Tregs در درجه اول سیستم ایمنی سازگار را تنظیم میکند، تحقیقات نشان میدهد که آنها همچنین ممکن است بر خلق و خو تأثیر بگذارند. قابل توجه است که کاهش فعالیت Foxp3 با اختلالات افسردگی اساسی مرتبط است.
فهرست مطالب
یافتههای تجربی در مورد حرکت و رفتار
جولیو ماریا پسینتی و همکارانش، یک سری از موشهای آزمایشگاهی را آزمایش کردند که Tregs آنها میتواند بهطور موقت در آزمایشهای استانداردی که برای اندازهگیری افسردگی و اضطراب در جوندگان طراحی شدهاند، تخلیه شود. موشهای عاری از Treg بیشتر در تاریکی پنهان میشدند، کمتر حرکت میکردند و راحتتر از اقدامات حفاظتی خود دست میکشیدند که همهی اینها این نشان میدهد که موشهایی که Treg آنخا تخلیهشده است، نسبت به موشهای تحت کنترل مضطربتر و افسردهتر بودند. این تغییرات عصبی رفتاری در موشهای فاقد Treg پس از بازسازی سلولهای فعالکننده Foxp3 معکوس شد و موشهایی که Treg آنها بازسازی شد، نسبت به موشهای فاقد Treg شبیهتر به موشهای عادی بودند.
Tregها در اختلالات عصبی
علاوه بر این، موشهایی که برای شبیهسازی بیماری آلزایمر پرورش یافتهاند، هنگامی که Treg آنها کاهش یافته بود، اختلالات شناختی از خود نشان دادند. محققان معتقدند که تخلیه Treg باعث تکثیر سلولهای ایمنی محیطی میشود که برخی از آنها میتوانند از سد خونی مغزی به مغز عبور کرده و باعث پاسخهای التهابی در تشکیل هیپوکامپ شوند. به گفته محققان، این فعال شدن گذرا ایمنی ذاتی در مغز میتواند باعث اضطراب، افسردگی یا زوال مغزی و شروع بیماری آلزایمر شود.