رکورد گرم ترین روز زمین دوبار در این هفته شکسته شد

رکورد گرم ترین روز زمین دوبار در این هفته شکسته شد

بر اساس داده‌های سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، روز یکشنبه 31 تیر دمای میانگین جهانی سطح زمین به بالاترین حد خود رسید و فردای آن روز،رکورد گرم ترین روز زمین دوباره شکسته شد.

براساس جدیدترین اخبار علمی روز دنیا و طبق گزارشات سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک زمین در دو روز متوالی در جولای ۲۰۲۴ گرم‌ترین دمای ثبت شده خود را تجربه کرد. در ۳ جولای، دمای میانگین جهانی به ۱۷.۱۸ درجه سانتی‌گراد رسید و روز بعد به ۱۷.۲۳ درجه سانتی‌گراد افزایش یافت.

این رکوردهای دما به دلیل تغییرات آب و هوایی و ال‌نینو بوده و نگرانی‌های زیادی درباره تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن بر محیط زیست و انسان‌ها ایجاد کرده است.

روز یکشنبه، بالاترین میانگین دمای جهانی را از زمان آغاز ثبت رکوردها در سال ۱۹۴۰ به خود اختصاص داد، اما این رکورد تنها تا روز دوشنبه پابرجا ماند.

در روز یکشنبه 31 تیر، میانگین دمای سطح هوای جهانی به ۱۷.۰۹ درجه سانتی‌گراد رسید و اندکی از رکورد قبلی ۱۷.۰۸ درجه سانتی‌گراد که در ۶ ژوئیه سال گذشته ثبت شده بود، فراتر رفت. اما این رکورد مدت زیادی دوام نیاورد و روز بعد، دوشنبه ۲۲ ژوئیه، دما به ۱۷.۱۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یافت.

لازم به ذکر است که این داده‌ها بر اساس داده‌های اولیه یک مجموعه داده خاص به نام ERA5 است که توسط C3S به عنوان بخشی از برنامه Copernicus اتحادیه اروپا جمع‌آوری شده است. تفاوت بین مجموعه داده‌ها، که برخی از آن‌ها دمای حتی بالاتر را ثبت کرده‌اند، به تفاوت در مکان جمع‌آوری داده‌ها و نحوه پردازش آن برمی‌گردد.

با وجود تفاوت‌های جزئی بین آن‌ها، این داده‌ها بر روندهای گسترده‌ای تأکید دارند که نه تنها افزایش درازمدت دمای متوسط زمین را نشان می‌دهند، بلکه به وضوح نشان می‌دهند که سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بیشترین افزایش دما را تجربه کرده‌اند.

به عنوان مثال، قبل از مردادماه گذشته، رکورد قبلی بالاترین دمای متوسط روزانه ۱۶.۸ درجه سانتی‌گراد (۶۲.۲۴ درجه فارنهایت) بود که در ۱۳ آگوست ۲۰۱۶ ثبت شده بود. اما پس از تقریباً هفت سال، این رکورد اکنون از اواسط سال ۲۰۲۳ تقریباً ۶۰ بار شکسته شده است.

در جریان تابستان ۲۰۲۴، دمای سطحی هوا در سراسر جهان به‌طور میانگین نسبت به سال قبل افزایش یافته است این تغییرات نشان‌دهنده تغییرات اقلیمی مداوم و تاثیرات آن بر محیط زیست است.

این گزارش تازه، که شکستن رکورد میانگین دمای روزانه جهانی را نشان می‌دهد، بسیار قابل توجه است؛ چراکه دیگر در دوره گرمای ال نینو نیستیم و این افزایش دما در طول دوره‌ای طولانی از گرما رخ داده است.

به ویژه، ۲۰۲۴ سیزدهمین ماه متوالی بود که دمای جهانی رکورد جدیدی ثبت کرد. به صورت غیرمنتظره‌ای، سال ۲۰۲۴ به احتمال زیاد به عنوان گرم‌ترین سال ثبت‌شده نام بگیرد است، جایگاهی که فعلاً متعلق به سال ۲۰۲۳ است.

نیمه اول امسال به طور مداوم گرم‌تر از دوره مشابه سال گذشته بوده است؛ با این حال، چهار ماه پایانی سال ۲۰۲۳ به قدری غیرطبیعی گرم بود که هنوز مشخص نیست آیا سال ۲۰۲۴ می‌تواند با آن برابری کند یا خیر، به ویژه با توجه به احتمال وقوع لا نینا. به هر حال، این سال قطعاً جزو پنج سال گرم‌ترین قرار خواهد گرفت.

کارلو بونتمپو، مدیر C3S، با تاکید بر شگفتی خود از فاصله زیاد دمای ۱۳ ماه گذشته نسبت به رکوردهای قبلی گفت: «ما در دوره‌ای کاملاً ناشناخته هستیم و با افزایش دما، بی‌شک شاهد شکسته شدن رکوردهای جدیدی در ماه‌ها و سال‌های آتی خواهیم بود.»

او افزود: پیش از اینکه برخی افراد برای اشاره به اینکه زمین در گذشته بسیار گرم‌تر بوده و آب‌وهوا بارها تغییرات شدیدی داشته است، به بحث بپردازند، باید بگوییم: ما از این موضوع آگاهیم. همین دلیل است که یافته‌های ما همیشه با عباراتی مانند «ثبت شده» بیان می‌شوند. با این حال، بر اساس مطالعات طولانی‌مدت، احتمال می‌رود که حدود ۱۲۵۰۰۰ سال پیش دوره‌های پایدار دمایی مشابه این را تجربه نکرده باشیم و دوره‌های سریع تغییر آب و هوا معمولاً با انقراض‌های گروهی همراه بوده‌اند، همانند آنچه که اکنون شاهد شروع آن هستیم.

بونتمپو تاکید کرد: حیات به شکلی شگفت‌انگیز مقاوم است و زمین احتمالاً تا زمان انفجار خورشید به نحوی به حیات خود ادامه خواهد داد. اما مهم است که تلاش کنیم تا شرایطی فراهم آوریم که انسان‌ها نیز بتوانند در این سیاره به مدت طولانی‌تری دوام بیاورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram