یک کارشناس امنیت و کنشگر حوزه دیجیتال گفت: بر اساس گزارش کسپرسکی اولین کشور آلوده به بدافزارهای موبایل هستیم و این هم به موضوع فیلترینگ و برخورد با VPNها مربوط میشود.
به گزارش تکناک، سعید سوزنگر اظهار کرد: حاکمیت با محدود کردن حقوق دسترسی مردم، آنها را وادار میکند برای دسترسی به حقشان، به هر ابزاری متوسل شوند؛ ازجمله ابزارهای آلودهای که ممکن است دسترسیشان را به اینترنت فراهم کند.
وی ادامه داد: اگرچه این نرخ کم است، اما میزان اختلالی که فیلترینگ و ابزارهای محدودکننده روی شبکه ایجاد میکنند، به حدی است که اکثر ارائهدهندگان خدمات اینترنتی به حداقل استانداردهای امنیتی راضی میشوند.
سوزنگر افزود: بحث فناوری شامل سختافزار، نرمافزار و ابزارهایی است که باید وارد شوند و نباید آن را به این تقلیل داد که یک ابزار میخریم و امنیت تأمین میشود. قبلاً اکثر حملات ما خارجی بود و راهکار ما، روش ابتدایی قطع کردن یا ایراناکسس کردن بود؛ کلاً ۴۵ سال است که کارمان این بوده که دسترسی را از خارج از ایران ببندیم.
افزایش میزان حملات سایبری از داخل
وی با هشدار جدی در این خصوص گفت: اما اکنون، پس از آلودگیهای دو سال اخیر و اختلالاتی که روی پروتکلها صورت گرفته، میزان حملات داخلی و باتهایی که در کشور هستند، از میزان حملاتی که از خارج به ما میشد بیشتر شده است. یعنی مدل حملات تغییر کرده و اکنون در داخل نمیدانند چه کار کنند؛ ما حملات داخلی داریم و نمیدانیم باید چه کنیم. مردم ما دو سال است که آپدیت ابزارهایی را که روزانه از آنها استفاده میکنند، دریافت نکردهاند.
این کارشناس امنیت تصریح کرد: نتیجه این فرآیند میشود نشت دادهها، مسائلی که برای کودکان اتفاق میافتد، منتشر شدن اطلاعات شخصی افراد، کلاهبرداریها و فیشینگها. همه اینها نتیجه استفاده از ابزارهای کرکشده، کمبود دانش و کماهمیت بودن مسئله امنیت در کشور است.
او به حق حفظ حریم شخصی پرداخته و معتقد است، مردم ایران هنوز به اهمیت این حق خود واقف نیستند.
وی در توضیح بیشتر گفت: عموم مردم نگاهی اشتباه به مسئله دارند و میگویند من چه دارم که کسی ببیند؟ بگذار حکومت ببیند، هکر ببیند. باید به مردم آموزش داد که این حق شماست؛ حفظ حریم خصوصی، حق شهروندی است و شناخت آن جز با آگاهیرسانی اتفاق نمیافتد.