دانشمندان دانشگاه استنفورد با استفاده از یک هیدوژل جدید تعداد دفعات داروی دیابت را از روزانه به هر چهار ماه یک بار کاهش می دهند.
به گزارش تکناک، اکثر افراد مبتلا به دیابت، دیابت نوع 2 دارند. این بیماری به معنای مشکل در نحوه کنترل قند توسط بدن است و می تواند منجر به مشکلات جدی برای سلامتی شود. گاهی اوقات، افراد به دلیل عوارض جانبی یا برنامه های درمانی پیچیده، داروهای خود را آنطور که باید، مصرف نمی کنند.
مشکل این است که این داروها معمولاً باید زیاد مصرف شوند و همه افراد به برنامه درمانی پایبند نیستند. بنابراین، دانشمندان در حال کار بر روی ایجاد نسخههایی از این داروها هستند که میتوانند به دفعات کمتر و شاید فقط هر چهار ماه یک بار تجویز شوند. این امر می تواند باعث شود افراد به درمان خود پایبند باشند و سلامت خود را بهبود بخشند.
تزریق هر چهار ماه یک بار
تیمی از محققان دانشگاه استنفورد یک هیدروژل جدید ساخته اند که حاوی چهار ماه دارو برای یک بیمار دیابتی است. این بدان معناست که بیمار مجبور نیست روزانه داروهای دیابت خود را مصرف کند.
این هیدروژل مایع است و به راحتی با سوزن های معمولی تزریق می شود و خود دارو جامد است که به مدت چهار ماه در بدن دوام می آورد. این هیدروژل می تواند مصرف دارو را برای افراد آسان تر کند، کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد و عوارض مرتبط با مدیریت دیابت را کاهش دهد.
اریک آپل، یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: نیاز به تنها سه تزریق در سال باعث می شود افراد مبتلا به دیابت یا چاقی به رژیم دارویی خود پایبند باشند.
محققان این مطالعه را روی موش انجام دادند. آنها کشف کردند که فناوری جدید دارویی می تواند داروهای دیابت و کنترل وزن مانند داروهای GLP-1 را حمل کند. این داروها نه تنها قند خون را کنترل می کنند، بلکه فواید دیگری مانند کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و کمک به کاهش وزن دارند.
محققان در مطالعه خود توضیح دادند که ذرات ریز درون هیدروژل ساختاری شبکه مانند را تشکیل می دهند. این ساختار شبکه مانند که مانند توری است، دارو را نگه می دارد و زمانی که زمان پخش شدن دارو می رسد، به آرامی حل می شود و اجازه می دهد دارو به بدن تزریق شود.
آپل توضیح داد: هیدروژل ما در طول چندین ماه مانند یک حبه قند که مولکول به مولکول در آب حل می شود، ذوب می شود.
حدود 500 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت یا پیش دیابت هستند. تنها در ایالات متحده بیش از 130 میلیون نفر دیابت دارند. درمان دیابت سالانه حدود 400 میلیارد دلار برای دولت ایالات متحده هزینه دارد که آن را به یکی از گران ترین بیماری ها در جهان تبدیل می کند.
محققان قصد دارند طی 1.5 تا 2 سال پس از آزمایش موفقیت آمیز فناوری جدید خود در خوک، آزمایش های انسانی را انجام دهند.
این مطالعه در مجله Cell منتشر شد.