یک مرکز آزمایش هایپرلوپ در اروپا طولانیترین سفر در کپسول خلا را انجام داد و هایپرلوپ را یک قدم به واقعیت نزدیکتر کرد.
به گزارش تکناک، مفهوم هایپرلوپ که در ابتدا توسط ایلان ماسک در یک مقاله در سال ۲۰۱۳ مطرح شد، شامل وسایل نقلیه شبیه به قطار است که در سرعتهای بالا از طریق لولههای خلا سفر و از طریق شناوری مغناطیسی حرکت میکنند. با نداشتن هوا، ترافیک یا مقاومت هوا، انتظار میرود که این کپسولها به سرعتهای حداکثر ۱,۲۰۰ کیلومتر در ساعت برسند.
اخبار درباره فناوری هایپرلوپ در سالهای اخیر کند شده، اما هنوز به طور کامل متوقف نشده است. در سوئیس، یک مرکز تحقیقاتی به نام EPFL در حال آزمایش این فناوری از طریق پروژهای به نام LIMITLESS میباشد.
این پروژه یک مدل مقیاس کوچک از هایپرلوپ به اندازه ۱:۱۲ میباشد. قطر لوله آن ۴۰ سانتیمتر و طول مسیر آن ۱۲۵.۶ متر است.
تاکنون ۸۲ آزمایش روی این پروژه انجام شده که در فشار کم (فقط ۵۰ میلیبار) بوده است. در طولانیترین آزمایش، کپسول ۱۱.۸ کیلومتر سفر کرده و به سرعت ۴۰.۷ کیلومتر در ساعت رسیده است.
این مسافتی که کپسول در آزمایش پروژه LIMITLESS طی کرده، از همه آزمایشهای قبلی هایپرلوپ بیشتر است. اگر این آزمایش به اندازه واقعی مقیاس شود، معادل ۱۴۱.۶ کیلومتر خواهد بود و سرعت حداکثر آن به ۴۸۸.۲ کیلومتر در ساعت میرسد. این سرعت خیلی سریع است، اما هنوز کمتر از رکوردی میباشد که شرکت CASIC چین چند ماه قبل ثبت کرد (۶۲۳ کیلومتر در ساعت).
با وجود اینکه هنوز کارهای زیادی برای بهبود این فناوری باقی مانده است، اما آزمایشهای LIMITLESS نشان میدهند که هایپرلوپ میتواند سفرهای طولانی را سرعت بخشد.