متا در حال توسعه فناوری تشخیص چهره با استفاده از دوربین و الگوریتمهای یادگیری ماشین برای عینک هوشمند مبتنیبر هوش مصنوعی خود است.
به گزارش تکناک، درحالیکه نگرانیها درباره حریم خصوصی دیجیتال رو به افزایش است، گزارشهای جدید نشان میدهد که شرکت متا در حال توسعه فناوری تشخیص چهره برای نسل جدید عینک هوش مصنوعی خود است؛ اقدامی که ممکن است موج تازهای از انتقادات را بهسوی این غول فناوری روانه کند.
به گزارش The Information، متا در گذشته از بهکارگیری فناوری تشخیص چهره در نسخه اول عینک هوشمند خود صرفنظر کرده بود؛ اما اکنون در حال آزمایش قابلیتهایی است که بتواند چهره افراد حاضر در محیط را اسکن و با نام شناسایی کند. این فناوری که بهصورت داخلی با نام Super Sensing شناخته میشود، قرار است بخشی از ویژگیهای پیشرفته دستگاههای پوشیدنی آینده این شرکت باشد.
به نقل از انگجت، در این فناوری، عینکها خواهند توانست تا با استفاده از هوش مصنوعی و دوربینهای تعبیهشده، چهره افراد اطراف را شناسایی و اطلاعات مربوط به آنها را ذخیره یا پردازش کنند. این در حالی است که افراد اطراف حتی ممکن است متوجه نشوند که با این ابزارها اسکن میشوند.
در نسخه فعلی عینکهای ریبن متا، چراغ هشدار هنگام ضبط روشن میشود تا کاربران و اطرافیان از فعالیت دوربین آگاه باشند. بااینهمه، گزارشها حاکی از آن است که متا در حال بازنگری درباره لزوم روشنبودن این چراغ هنگام فعالبودن حالت Super Sensing است.

براساس اطلاعات منتشرشده، این ویژگی بهصورت پیشفرض فعال نخواهد بود و کاربر باید بهصورت دستی آن را فعال کند. حال نکته مهم این است که افراد حاضر در محیط، برای اسکنشدن به رضایتدادن نیازی نخواهند داشت. این مسئله میتواند مشکلات حقوقی و اخلاقی متعددی بههمراه داشته باشد.
همچنین، متا در ماه آوریل تغییراتی در سیاستهای حریم خصوصی خود ایجاد کرده است که بهموجب آن، عینکهای هوشمند بهطور پیشفرض با فرمان صوتی «Hey Meta!» فعال میشوند. علاوهبر این، کاربران دیگر نمیتوانند از ذخیره و استفاده از فایلهای صوتیشان برای آموزش هوش مصنوعی متا جلوگیری کنند.

کارشناسان معتقدند این تغییرات در رویکرد متا ممکن است با تغییر فضای سیاسی آمریکا در پی پیروزی دوباره دونالد ترامپ مرتبط باشد. طبق تحلیل The Information، کمیسیون فدرال تجارت ایالات متحده (FTC) دیگر علاقهای به مقررات سختگیرانه در برابر شرکتهای فناوری ندارد. کمیسر فعلی FTC، ملیسا هولیوآک، اخیراً وعده داده است که سیاستی منعطف و مبتنیبر ریسک در قبال اجرای قوانین حریم خصوصی اتخاذ خواهد شد و استفاده از اصطلاحاتی مانند «تبلیغات نظارتی» را نیز متوقف کرده است.
در نهایت، هرچند استفاده از عینکهایی با حافظه هوش مصنوعی و توانایی تشخیص چهره ممکن است برای برخی جذاب باشد، نگرانیها درباره حریم خصوصی و احتمال نظارت بیاجازه، موضوعی است که نمیتوان بهراحتی از کنار آن گذشت.