طبق خبر جدید، فیل اسپنسر، مدیرعامل شرکت مایکروسافت، تأیید کرده است که این شرکت قصد دارد با کمک برخی از شرکایش فروشگاه موبایل ایکس باکس را راهاندازی کند.
بهگزارش تکناک، در طول رویداد 2023 Comic Con Experience که از 30نوامبر تا 3دسامبر در سائوپائولو برزیل برگزار شد، فیل اسپنسر، رئیس ایکسباکس، در مصاحبه با ریچل گامارسکی از بلومبرگ، استراتژی شرکتش برای تأسیس فروشگاه موبایل ایکس باکس با کمک شرکای همفکر را تأیید کرده است. اسپنسر گفت:
این بخش مهمی از استراتژی ماست و درحالحاضر روی آن با همکاری آن دسته از شرکایمان که دوست دارند گزینههای بیشتری برای بهرهبرداری مالی از تلفنهای همراه داشته باشند، کار میکنیم.
wccftech مینویسد که یکی از شرکای مایکروسافت برای راهاندازی فروشگاه موبایل ایکس باکس اپیک گیمز است. اپیک گیمز در خط مقدم نبرد علیه اپل و گوگل برای بازشدن iOS و اندروید برای توسعهدهندگان بازیها و برنامهها بوده است، بدون اینکه لزوماً به مراجعه به فروشگاههای رسمی آنها نیازی باشد.
اپیک گیمز برای رسیدن به این هدف، دعوای حقوقی بسیار سنگینی را دربرابر این دو غول فناوری آغاز کرده است. از زمانیکه تیم سوینی (Tim Sweeney)، مدیرعامل اپیک گیمز، با اپل درگیر شد، مایکروسافت علناً از اپیک گیمز حمایت کرده است. تعجبی ندارد که بدانیم آنها با یکدیگر برای بنیاننهادن فروشگاهی جایگزین کار کردهاند.
فیل اسپنسر در مصاحبه با بلومبرگ به این موضوع نیز اشاره کرده است که فروشگاه موبایل ایکس باکس احتمال دارد در آیندهی نزدیک راهاندازی شود: «معتقدم که چند سال دیگر نخواهد بود؛ فکر میکنم که زودتر از آن خواهد بود.»
درواقع، این ادعای اسپنسر با اظهارنظر اخیر خبرنگار ورج، تام وارن، همخوانی دارد که گفته بود ردموندیها ممکن است فروشگاهشان را در سال آینده راهاندازی کنند. همانطورکه فیل اسپنسر در اوایل سال جاری میلادی گفت، بسیاری از موارد به قانون بازارهای دیجیتال بستگی دارد. درحالیکه این مقررات اتحادیهی اروپا عمدتاً از ۲ می ۲۰۲۳ اجرایی شدند، «نگهبانان دروازه» (مانند اپل و گوگل) تا 6 مارس 2024 وقت دارند از آن پیروی کنند.
این اتفاق بازار بزرگی را برای شرکتهایی مانند مایکروسافت و اپیک گیمز باز میکند. بدون داشتن دخالت چندانی در بازیهای ویدئویی (بهجز اپل آرکید و سرویس تعطیلشده گوگل استادیا)، اپل و گوگل با دریافت سهمی از خریدهای انجامشده ازطریق فروشگاههای خود، بهترتیب در رتبههای سوم و ششم شرکتهای پردرآمد صنعت بازی هستند.
بخش بازیهای تلفنهمراه بسیار سریعتر از بخش بازیهای رایانهای یا کنسول رشد میکند که این امر برای هر شرکتی بسیار جذاب است. حتی سونی نیز در تلاش است تا وارد این بازار شود.
در پی خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard)، مایکروسافت اکنون میتواند روی بازیهایی مانند Candy Crush و Call of Duty Mobile و Diablo Immortal حساب باز کند. اگر مایکروسافت موفق شود از پرداخت سهم ۳۰ درصدی به اپل و گوگل فرار کند، درآمد درخورتوجهی که درحالحاضر از بازیهای موبایلی بهدست میآید، از این عناوین حتی بیشتر میشود.