در واکنش به نگرانیهای امنیتی، مایکروسافت اعلام کرد ازاینپس مهندسان چینی اجازه نخواهند داشت در پروژههای ابری وزارت دفاع آمریکا دخالت کنند.
به گزارش تکناک، در پی افزایش نگرانیها درباره امنیت سایبری و نقش مهندسان خارجی در پروژههای حساس دفاعی، مایکروسافت اعلام کرد که ازاینپس مهندسان چینی اجازه نخواهند داشت خدمات پشتیبانی فنی برای ارتش ایالات متحده و دیگر مشتریان دولتی مرتبط با دفاع ملی آمریکا ارائه دهند. فرانک شاو، مدیر ارشد ارتباطات مایکروسافت، روز جمعه با انتشار بیانیهای در شبکه اجتماعی X اعلام کرد:
در پاسخ به نگرانیهایی که درباره مهندسان خارجی تحت نظارت آمریکا مطرح شد، شرکت ما تغییراتی در نحوه پشتیبانی از مشتریان دولتی ایالات متحده اعمال کرده است تا تضمین شود هیچیک از تیمهای مهندسی چینی در ارائه خدمات فنی برای سرویسهای ابری وزارت دفاع و خدمات مرتبط، نقشی ایفا نخواهد کرد.
نئووین مینویسد که این تصمیم پساز آن اتخاذ شد که پایگاه خبری تحقیقاتی ProPublica در گزارشی افشا کرد مهندسان آژور مایکروسافت که در چین مستقر هستند، به مشتریان دفاعی آمریکا خدمات فنی ارائه میدهند. براساس این گزارش، مهندسان یادشده تحت نظارت افرادی موسوم به «همراهان دیجیتال» در ایالات متحده فعالیت میکنند. به گفته منابع، این افراد صلاحیت فنی لازم برای ارزیابی تهدیدات احتمالی مهندسان چینی را ندارند.

این موضوع واکنش سناتور تام کاتن را نیز برانگیخت. روز جمعه، او در نامهای خطاب به پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، خواستار شفافسازی درباره نحوه آموزش این ناظران و ارائه فهرست پیمانکارانی شد که از نیروی انسانی چینی استفاده میکنند. کاتن در این نامه تصریح کرد:
توانمندیهای سایبری چین یکی از تهدیدهای جدی و تهاجمی علیه ایالات متحده محسوب میشود که نمونههای آن در نفوذ به زیرساختهای حیاتی و شبکههای مخابراتی و زنجیرههای تأمین ما دیده شده است.
وزیر دفاع آمریکا نیز در واکنش به گزارش مذکور، این وضعیت را نادرست دانست و اعلام کرد که بررسی دوهفتهای تمامی قراردادهای ابری پنتاگون را آغاز خواهد کرد. او تأکید کرد که ازاینپس چین در خدمات ابری وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا دخالت نخواهد کرد. هگست افزود که این مشکل در سیستمی قدیمی ریشه دارد که بیش از یک دهه پیش در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما شکل گرفته است.
شایان ذکر است مایکروسافت بههمراه سه شرکت بزرگ دیگر شامل آمازون و گوگل و اوراکل در سال ۲۰۲۲ قراردادی به ارزش ۹ میلیارد دلار برای ارائه خدمات ابری به وزارت دفاع آمریکا دریافت کردهاند. اکنون به نظر میرسد وضعیت امنیتی این قراردادها، بهویژه در حوزه استفاده از نیروی انسانی خارجی، باردیگر در کانون توجه مقامهای آمریکایی قرار گرفته است.