پتنت جدید مایکروسافت برای نمایش اختصاصی اسناد رمزگذاری‌شده

مایکروسافت

مایکروسافت پتنتی ثبت کرده است که حتی وقتی در مکان عمومی هستید، اسناد را به‌گونه‌ای نشان می‌دهد که فقط خودتان بتوانید آن‌ها را مشاهده کنید.

به‌گزارش تک‌ناک، اگر در حال کار روی سندی مهم در محیطی شلوغ هستید و نمی‌خواهید افراد با یک نگاه متوجه شوند که چه کاری انجام می‌دهید، می‌توانید از محافظ صفحه‌نمایش حریم خصوصی یا نرم‌افزاری استفاده‌ کنید که قسمت‌های خارج از دید شما را کم‌نور می‌کند.

مایکروسافت پتنتی را ثبت کرده که برتر از هر دو روش است؛ زیرا سند را به‌طور کامل رمزگذاری می‌کند و در تمام لحظه امکان خواندن آن فراهم است؛ به‌جز قسمتی که مستقیماً به نمایشگر نگاه می‌کنید.

پی‌سی‌گیمر می‌نویسد که این پتنت مانند سایر پتنت‌هاست؛ یعنی جزئیات دقیق نحوه‌ی عملکرد کامل پوشش داده نشده است. درعوض، نمایی کلی از ماهیت فناوری ارائه می‌شود. مایکروسافت سیستمی را پیشنهاد کرده است که اسنادی را رمزگذاری می‌کند که روی آن کار می‌کنید؛ به‌گونه‌ای که محتوا ایمن باشد؛ اما ساختار کلی متن بدون تغییر باقی بماند.

الگوریتم مایکروسافت در نظر می‌گیرد که هنگام خواندن، حتی زمانی‌که متن به‌طور مستقیم در‌معرض دید نیست، از دید محیطی خود استفاده می‌کنیم. همچنین، این الگوریتم در نظر می‌گیرد که حرکت چشم کاملاً روان نیست. این موارد اضافی در الگوریتم باعث می‌شود که به‌نظر برسد از ویژگی Privacy View شرکت AMD در نرم‌افزار Adrenalin که فقط قسمت‌هایی از صفحه که به آن‌ها نگاه نمی‌کنید کم‌نور می‌کند، کمی بهتر عمل می‌کند.

با‌این‌حال، به‌نظر می‌رسد که این قابلیت مانند تمام ویژگی‌های مشابه ردیابی چشم، از مشکل خاصی جلوگیری نمی‌کند. اگر سند اصلی در هر قسمتی از صفحه‌نمایش مشاهده‌کردنی و خواندنی باشد، همیشه این احتمال وجود دارد که کسی بتواند آن را ببیند. هیچ‌یک از این سیستم‌های حریم خصوصی مبتنی‌بر نرم‌افزار نمی‌توانند مانع از این شوند که شخصی از فاصله‌ی دور یا خارج از میدان دید دستگاه ردیاب چشم، از صفحه‌نمایش شما عکس بگیرد.

بااین‌حال، سیستم مایکروسافت بسیار بهتر از محافظ‌های حریم خصوصی لپ‌تاپ است که فقط برخی از نورهای پس‌زمینه را برای سخت‌تر‌کردن خواندن محتوا از کنار غیرفعال می‌کنند. بدیهی است فرد می‌تواند روی اسناد حساس در مکان‌های عمومی کار نکند؛ اما اگر به انجام آن مجبور شد، ترجیح می‌دهد محتوا به روشی کاملاً رمزگذاری شود و نه‌فقط کمی کم‌نور شود.

امیرحسین یونس

کارشناس ارشد محیط زیست، نویسنده حوزه تکنولوژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram