بررسیها نشان دادهاند سرفیس لپ تاپ ARM مایکروسافت در بنچمارکها از مکبوک ایر پیشی میگیرند؛ اما مکبوک پرو با وجود قیمت مشابه، عملکرد کلی بهتری ارائه میدهد.
بهگزارش تکناک، سرفیس لپ تاپ ARM مایکروسافت که از جدیدترین تراشهی اسنپدراگون X1E-80-100 ایکس الیت کوالکام بهره میبرد، ادعا میکند که میتواند با دستگاههای مجهز به تراشههای اختصاصی اپل (Apple Silicon) برابری کند یا حتی آنها را شکست دهند.
9to5mac مینویسد که براساس نتایج بهدستآمده از بنچمارکها، این لپتاپها موفق شدهاند تا در برخی بخشها خود را بالاتر از مکبوک ایر اپل قرار دهند؛ بااینحال، بهنظر میرسد برای رقابت با مکبوک پرو که در سال گذشته عرضه شد، نیاز به تلاش بیشتری داشته باشند.
بنچمارکهای تطبیقی نشان میدهند که تراشهی اسنپدراگون X1E-80-100 ایکس الیت کارایی بسیار زیادی ارائه میدهد و میتواند از هر دو شرکت اینتل و ایامدی پیشی بگیرد. در ماه آوریل، مایکروسافت با اطمینان اعلام کرد که لپتاپهای ویندوزیاش که از پردازندههای ARM استفاده میکنند، مکبوک ایر مجهز به تراشه M3 را شکست خواهند داد.
مجموعهای جامع از بنچمارکهایی که وبسایت ورج انجام داده، تأیید میکند که سرفیس لپ تاپ ARM مایکروسافت، در اکثر مواقع عملکرد بهتری از مکبوک ایر M3 ارائه میدهند. این موضوع دربارهی سایر لپتاپهای مجهز به همان پردازنده از برندهای دل، لنوو، ایسر و سامسونگ نیز صادق است. بااینحال، این وبسایت اشاره میکند که در برخی بخشهای خاص، مکبوک ایر همچنان پیشتاز است.
بااینحال، دربارهی دو نسل از تراشههای بهکاررفته در مکبوکهای پرو ۲۰۲۳، داستان فرق میکند! تراشهی ۱۶ هستهای M3 مکس عملکردی بسیار فراتر از سایر رقبا ارائه میدهد و حتی مدل ۱۲ هستهای M2 مکس نیز در آزمون چندهستهای Cinebench 2024، کمی سریعتر از بهترین تراشههای X الیت عمل میکند.
این موضوع دربارهی عملکرد پردازنده گرافیکی (GPU) نیز صدق میکند. پردازندههای گرافیکی مجتمع برای اجرای بازی و رندرگیری سهبعدی یا کارهای گرافیکی سنگین دیگر مناسب نیستند و این موضوع شامل تمامی تراشههای اسنپدراگون X کوالکام هم میشود. پردازندههای گرافیکی مجتمع اپل یک استثنا هستند؛ بهویژه با افزایش هستهها، پردازندهی گرافیکی عظیم ۴۰ هستهای موجود در مکبوک پرو M3 مکس، از ایامدی و اینتل و کوالکام بسیار پیشی میگیرد.
همانطورکه مکهای مجهز به تراشههای اختصاصی اپل برای اجرای برخی برنامههای قدیمی وابسته به پردازندههای اینتل به شبیهساز نیاز دارند، کامپیوترهای شخصی مبتنیبر ARM نیز به همین شکل عمل میکنند. مایکروسافت در ماه آوریل ادعا کرد که شبیهساز x86 آنها با نام Prism، سریعتر از Rosetta 2 اپل خواهد بود؛ اما بهنظر میرسد که این ادعا صحت ندارد.
ادعای دیگری از مایکروسافت که صحت نداشت، مربوط به عمر باتری دستگاههای جدید این شرکت بود. مایکروسافت ادعا کرده بود که سرفیس لپ تاپ ARM درحدود ۲۰ درصد عمر باتری بیشتری از مکبوک ایر ۱۵ اینچی ارائه میدهند. بااینحال، وقتی جدیدترین مدلهای ۱۳ و ۱۵ اینچی مکبوک ایر آزمایش شدند، با هر بار شارژدهی و استفادهی معمولی در طول یک هفته کاری (با تنظیم روشنایی صفحهنمایش تا نزدیک به ۲۰۰ نیت)، حدود ۱۸ ساعت دوام آوردند. هیچکدام از لپتاپهای مجهز به اسنپدراگون نتوانستند به عمر باتری ۱۸ ساعتهی مکبوک ایر M3 برسند؛ اما اکثر آنها با متوسط ۱۴ تا ۱۶ ساعت چندان عقب نیستند.