بسیاری از ما پس از یک شب خوابیدن در حالت بد، با کمر درد از خواب بیدار شدهایم. به تازگی دانشمندان هاروارد ارتباطی جالب بین درد و بدخوابی و شاید حتی راهی برای از بین بردن این ارتباط کشف کردهاند.
به گزارش تکناک، میلیون ها نفر از دردهای مزمن رنج می برند که می تواند آنها را از انجام برخی فعالیت ها در زندگی روزمره خود باز دارد. یکی از مهم ترین آنها خواب است. درد به راحتی می تواند استراحت خوب شبانه را مختل کند. بدتر از آن، اختلال در خواب در واقع می تواند افراد را نسبت به درد حساس تر کند و منجر به یک بازخورد ناخوشایند شود.
در یک مطالعه جدید، دانشمندان در بیمارستان عمومی هاروارد و ماساچوست (MGH) عاملی را شناسایی کرده اند که درد و بدخوابی را به هم مرتبط می کند، که اولین گام به سمت توسعه درمان برای آن است. به نظر می رسد کلید این ارتباط، یک انتقال دهنده عصبی به نام NADA است.
انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی هستند که توسط نورون ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر آزاد می شوند و NADA گیرنده کانابینوئید ۱ را در مغز هدف قرار می دهد. به نظر می رسد این گیرنده در کنترل درک درد نقش دارد و همچنین توسط برخی از انواع ماری جوانا هدف قرار می گیرد که می تواند خواص تسکین درد این ماده را توضیح دهد.
در آزمایش روی موش ها، محققان به این نتیجه رسیدند که بدخوابی باعث کاهش میزان NADA در مغز می شود. این گیرنده لزوماً میزان درد موجود را افزایش نمی دهد، اما به نظر می رسد درک آن را افزایش می دهد و باعث می شود که درد بدتر از روز قبل باشد.
شی ژیان شن، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: درد در انسان یک تجربه بسیار ذهنی است. پس از بدخوابی، حتی اگر هیچ تحریک اغراق آمیزی وجود نداشته باشد، ما همچنان درد را احساس می کنیم. این بدان معناست که چیزی درونی درد را کنترل می کند، مانند ترموستات اتاق که دما را کنترل می کند.
تیم تحقیقاتی ممکن است راهی برای کم کردن این ترموستات پیدا کرده باشد. هنگامی که محققان به موشهای محروم از خواب NADA بیشتری دادند، به این نتیجه رسیدند که درک درد در این حیوانات کاهش یافته است. این یافته نشان می دهد که توسعه داروهایی که میزان NADA را در انسان افزایش می دهد، می تواند به تسکین درد و شکستن چرخه معیوب بین درد و خواب ضعیف کمک کند.
البته این آزمایش هنوز در مراحل اولیه است و به آزمایشهای بیشتری برای بررسی اینکه آیا همان تأثیر در انسانها وجود دارد یا خیر، نیاز است.