تأثیر شگرف رژیم سیاره‌ای بر انسان و محیط زیست

(زیرنویس تصویر: مطالعه‌ای جدید که توسط محققان دانشگاه هاروارد انجام شده است،‌ مزایای دوگانه رژیم سیاره‌ای (PHD ) را نشان می‌دهد که نه تنها خطر مرگ زودرس را تا 30٪ کاهش می‌دهد، بلکه اثرات زیست‌محیطی را نیز به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. رژیم سیاره‌ای که از رژیم غذایی متنوعی از غذاهای گیاهی با حداقل میزان فرآوری با گوشت و لبنیات محدود تشکیل می‌شود، انتشار گازهای گلخانه‌ای، نیاز به کود و استفاده از زمین‌های زراعی را کاهش می‌دهد که نشان‌دهنده ارتباط عمیق بین انتخاب‌های غذایی و سلامت انسان و سیاره است)

مطالعات جدید نشان می دهد پیروی از یک رژیم غذایی به نام رژیم سیاره‌ای، به‌طور قابل‌توجهی خطر مرگ زودرس و اثرات زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد.

به گزارش تک‌ناک، بر اساس یک مطالعۀ جدید توسط محققان دانشگاه هاروارد، اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و پایدار به نام رژیم سیاره‌ای (PHD)، می‌تواند خطر مرگ زودرس و اثرات زیست‌محیطی را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

این پژوهش برجسته اولین مطالعه‌ای است که به صورت مستقیم اثرات پیروی از دستورالعمل‌های این رژیم غذایی را ارزیابی می‌کند. رژیم سیاره‌ای مصرف متنوع غذاهای گیاهی با حداقل میزان فرآوری را توصیه می‌کند، همچنین مقادیر محدود گوشت و لبنیات را مجاز می‌داند. از جمله مزایای این رژیم کاهش نرخ بیماری‌های عمده و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و استفاده از منابع زمین است.

این مطالعه به تازگی در مجلۀ The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

والتر ویلت، نویسندۀ این مقاله گفت: تغییرات آب و هوایی، سیارۀ ما را در مسیر یک فاجعۀ زیست‌محیطی قرار داده است و سیستم غذایی ما نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. تغییر شیوۀ تغذیه می‌تواند به کُند کردن روند تغییرات آب و هوایی کمک کند. آنچه برای کرۀ زمین سالم‌تر است، برای انسان‌ها نیز سالم‌تر خواهد بود.

در حالی که مطالعات دیگر نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی با تأکید بر غذاهای گیاهی به جای غذاهای حیوانی، می‌توانند مزایایی برای سلامت انسان و سیاره داشته باشند، اکثر آنها از ارزیابی‌های رژیمی یک‌باره استفاده کرده‌اند که نتایج ضعیف‌تری نسبت به رژیم‌های غذایی در یک دورۀ زمانی طولانی ایجاد می‌کند.

محققان از داده‌های بهداشتی بیش از 200000 زن و مردی که در تحقیقی به نام Nurses’ Health Study I و II و مطالعۀ Health Professionals Follow-Up ثبت‌نام کرده بودند، استفاده کردند. شرکت‌کنندگان در شروع مطالعه فاقد بیماری‌های مزمن بودند و هر چهار سال یک بار به مدت 34 سال پرسشنامه‌های غذایی را تکمیل کردند. رژیم غذایی شرکت‌کنندگان بر اساس مصرف 15 گروه غذایی از جمله غلات کامل، سبزیجات، مرغ و آجیل برای تعیین کمیت پایبندی به رژیم سیاره‌ای امتیازدهی شد.

مزایای بهداشتی و زیست محیطی رژیم سیاره‌ای

این مطالعه نشان داد در 10 درصد از شرکت‌کنندگانی که بیشتر به رژیم سیاره‌ای پایبند بودند، 30 درصد خطر مرگ زودرس کمتر بود. هر کدام از علت‌های اصلی مرگ، از قبیل سرطان، بیماری قلبی و ریوی، با رعایت بیشتر این الگوی غذایی کاهش پیدا می‌کرد.

علاوه بر این، محققان به این نتیجه رسیدند، افرادی که بیشترین پایبندی به رژیم سیاره‌ای را داشتند، تأثیر زیست‌محیطی کمتری ایجاد می‌کردند، که از جملۀ آنها می‌توان به 29 درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای کمتر، 21 درصد نیاز کمتر به کود و 51 درصد استفادۀ کمتر از زمین‌های زراعی، اشاره کرد.

محققان تأکید کردند که کاهش کاربری اراضی به‌عنوان عاملی تسهیل‌کننده برای جنگل‌کاری مجدد، اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند روشی مؤثر برای کاهش بیشتر میزان گازهای گلخانه‌ای باشد که باعث تغییرات آب و هوایی می‌شوند.

نویسندۀ این مقاله عنوان کرد: مطالعۀ ما با توجه به اینکه وزارت کشاورزی ایالات متحده از در نظر گرفتن اثرات زیست‌محیطی انتخاب‌های رژیم غذایی خودداری کرده است، قابل توجه می‌باشد. یافته‌ها نشان می‌دهند که سلامت انسان و سیاره در چه حد به هم مرتبط هستند. تغذیۀ سالم، پایداری محیطی را افزایش می‌دهد، که این موضوع در جایگاه خود برای سلامت و رفاه هر انسان بر روی کرۀ زمین ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.