کوالکام قصد دارد در سپتامبر ۲۰۲۵ تراشهی پرچمدار جدید خود با نام اسنپدراگون ۸ الیت ۲ را برای رقابت با تراشه A19 اپل معرفی کند.
به گزارش تکناک، کوالکام تصمیم گرفته است تا تراشه پرچمدار جدید خود، اسنپدراگون ۸ الیت ۲ را زودتر از موعد معمول و در سپتامبر ۲۰۲۵ معرفی کند. گوشیهای هوشمند مجهز به این چیپست احتمالاً از اکتبر وارد بازار خواهند شد. تراشه مذکور که با ارتقای عملکرد درخورتوجهی در مقایسه با مدل قبلی خود، اسنپدراگون ۸ الیت، همراه خواهد بود، درنهایت میتواند به افزایش قیمت گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۶ منجر شود؛ بهویژه بهدلیل افزایش هزینههای تولید و تعرفههای جدید واردات.
فهرست مطالب
تاریخ عرضه و روند تغییرات در معرفی چیپستها
اندروید هدلاینز مینویسد که کوالکام طبق روال گذشته چیپستهای پرچمدار خود را در ماههای نوامبر یا دسامبر معرفی میکرد؛ اما این شرکت بهتدریج تاریخ معرفی این چیپستها را جلوتر برده است. برای مثال، چیپست اسنپدراگون ۸ الیت در اکتبر ۲۰۲۴ معرفی شد و حالا به نظر میرسد که اسنپدراگون ۸ الیت ۲ بهعنوان نسل جدید این چیپست در سپتامبر معرفی شود.
طبق اطلاعاتی که Digital Chat Station در ویبو منتشر شده است، این چیپست جدید در سپتامبر ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد و گوشیهای هوشمند مجهز به آن از اکتبر به بازار خواهند آمد. این تغییر در تاریخ معرفی چیپستها مشابه با روندی است که کوالکام در عرضه چیپست اسنپدراگون ۸ الیت در سال گذشته دنبال کرده بود؛ زمانی که پساز معرفی این چیپست، چندین تولیدکننده گوشیهای هوشمند ازجمله ریلمی و شیائومی و وانپلاس گوشیهایی را با این چیپست به بازار معرفی کردند.
جزئیات جدید درباره تراشه اسنپدراگون ۸ الیت ۲
براساس بنچمارکهای افشاشده از انتوتو، چیپست اسنپدراگون ۸ الیت ۲ توانسته است امتیاز ۴,۰۰۰ را در آزمایش تکهستهای کسب کند که در مقایسه با امتیاز ۳,۲۰۰ مدل قبلی، پیشرفت چشمگیری کرده است. در بخش چندهستهای نیز، اسنپدراگون ۸ الیت ۲ موفق شد امتیاز ۱۳,۰۰۰ را به دست آورد که این عدد نیز بیشتر از ۱۰,۳۰۰ امتیاز مدل اسنپدراگون ۸ الیت است.

تراشه جدید کوالکام با لیتوگرافی ۳ نانومتری نسل سوم شرکت TSMC ساخته شده و از حافظه حجیمتر و بهروزرسانیهایی در بخشهای CPU و GPU برخوردار است. گزارشها حاکی از آن هستند که اسنپدراگون ۸ الیت ۲ از هستههای سفارشی Oryon نسل دوم استفاده میکند که شامل ۲ هسته Prime و ۶ هسته با عملکرد قدرتمند است که میتواند توضیحدهنده قدرت بیشتر این چیپست در مقایسه با مدل قبلی باشد.
تأثیر تعرفههای ترامپ و هزینههای تولید بر قیمتها
با وجود ارتقای چشمگیر عملکرد این چیپست، باید در نظر گرفت که تغییرات یادشده ممکن است به افزایش قیمت این چیپستها منجر شود. کوالکام به طور مستمر قیمت چیپستهای خود را افزایش داده است و تعرفههای تجاری اعمالشده دولت ترامپ نیز میتواند بر هزینههای واردات و تولید این نیمههادیها تأثیرگذار باشد.
با توجه به این تغییرات، بعید به نظر میرسد که تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند بتوانند تمامی هزینههای اضافی ناشی از این تغییرات را جذب کنند. به همین دلیل، گوشیهای پرچمدار سال آینده که از این تراشه استفاده میکنند، احتمالاً با قیمتهای گرانتری وارد بازار خواهند شد. در نتیجه، پیشبینی میشود که مصرفکنندگان باید از هماکنون برای خرید قدرتمندترین گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۶ پسانداز کنند.