اوایل ماه جاری گزارشهایی درباره اضافه شدن شرکت SK hynix به عنوان تأمینکننده حافظههای GDDR7 برای سری RTX 50 انویدیا منتشر شد، که پیش از این تنها بر عهده سامسونگ بود.
به گزارش تکناک، بر اساس اطلاعات منتشرشده در انجمن Chiphell و به نقل از UNIKO’s Hardware، یکی از کاربران موفق به تهیه کارت گرافیک Gigabyte Gaming OC RTX 5070 Ti با حافظههای SK hynix شد و در آزمایشهای خود دریافت که قابلیت اورکلاک این ماژولها مشابه نمونههای سامسونگ است. هرچند دادههای مربوط به دما و راندمان در دسترس نیست، اما این نتایج نشانهای مثبت برای کارایی حافظههای SK hynix به حساب میآید.
شرکت انویدیا در هر نسل از محصولات خود تلاش میکند با تنوعبخشی به زنجیره تأمین حافظه، گزینههای بیشتری در اختیار داشته باشد؛ رویکردی رایج که در سایر محصولات مثل SSDها نیز مشاهده میشود. این تغییرات برای مصرفکنندگان عادی، تأثیری در عملکرد نهایی نخواهد داشت، چرا که انویدیا تمامی تراشههای حافظه را برای رسیدن به سرعتهای پایه ۲۸ گیگابیت بر ثانیه (و ۳۰ گیگابیت بر ثانیه برای RTX 5080) تحت شرایط مشخص از نظر توان، ولتاژ و دما، آزمایش و تأیید میکند.
کاربری که این کارت گرافیک را تهیه کرده بود، پس از چند روز تلاش کرد با بارگذاری BIOS مربوط به مدل Aorus Master RTX 5070 Ti (نسخه سامسونگ)، محدودیتهای توان کارت را افزایش دهد، که در نهایت باعث از کار افتادن دستگاه شد. خوشبختانه، به دلیل وجود سیستم BIOS دوگانه، وی توانست با تغییر به میانافزار دوم، کارت گرافیک خود را بازیابی کند.

این کاربر در ادامه، با هدف سنجش حداکثر توان حافظه، موفق شد با اورکلاک، سرعت حافظه را به ۲۱۲۵ مگاهرتز (معادل ۳۴ گیگابیت بر ثانیه) برساند؛ عددی که با رکوردهای ثبتشده برای ماژولهای سامسونگ برابری میکند. این نتیجه نشان میدهد که حافظههای GDDR7 ساخت SK hynix در زمینه اورکلاک دستکمی از نمونههای سامسونگ ندارند.
برخی تحلیلگران معتقد هستند که نسخههای BIOS سری RTX 50 بسته به سازنده حافظه متفاوت است و به همین دلیل فیرمور مربوط به حافظه سامسونگ با کارتهای دارای حافظه SK hynix سازگار نیست و بالعکس. با وجود این، به دلیل محدود بودن دادههای موجود، نمیتوان با قاطعیت در این زمینه اظهار نظر کرد.
هرچند حافظههای SK hynix، میکرون و سامسونگ به طور کلی با عملکردی مشابه و تأییدیههای سختگیرانه انویدیا عرضه میشوند، اما در گذشته تفاوتهای جزئی در ولتاژ مورد نیاز، ظرفیت اورکلاک و میزان گرمای تولیدی این تراشهها گزارش شده است؛ موضوعی که همچنان این حوزه را برای علاقهمندان به اورکلاک به یک میدان رقابتی جذاب تبدیل میکند.