محققان در راستای درک این موضوع که چرا افراد کارهای خود را به تعویق میاندازند، کشف کردند که هرچه فرد نسبت به آینده خوشبینتر باشد، کمتر اهمالکاری خواهد داشت و این موضوع برای افراد ناامید کاملاً بالعکس است.
به گزارش تکناک، بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه توکیو، افرادی که دیدگاه خوشبینانهای نسبت به آینده دارند، کمتر مستعد به تعویق انداختن کار هستند. به نظر میرسد افرادی که در کارها اهمال میکنند و اغلب خود را به دلیل این عادت بد مورد انتقاد قرار میدهند، نگرانیهای آنها در مورد آینده یک عامل مهم در این زمینه است. یک نظرسنجی با حضور حدود 300 جوان نشان داد، افرادی که پیشبینی میکردند در آینده استرس کمتری نسبت به گذشته یا حال خواهند داشت، کمتر کارهای خود را به تعویق میانداختند.
به نظر نمیرسید دیدگاه افراد در مورد رفاه شخصی تأثیری در این اهمالکاری داشته باشد. بهبود نگرش و آمادگی افراد برای آینده، میتواند به آنها کمک کند تا بر اهمالکاری غلبه کنند و به سبک زندگی کم استرستری دست یابند.
تاکنون چند بار فهرستی برای انجام کارهای خود تهیه کردهاید و حتی با وجود کارهای مهم، باز حواس خود را به موارد دیگری معطوف کردید یا انجام آن کار را به تعویق انداختهاید؟ در حالی که ممکن است خودمان را به دلیل این موضوع سرزنش کنیم، گاهی اوقات هر چه تلاش بیشتری برای غلبه بر آن داشته باشیم، استرس بیشتری را هم احساس میکنیم و این چرخه ادامه مییابد. چنین موقعیتی برای یک دانشجو به نام سایا کاشیواکورا از دانشکدۀ علوم و هنر دانشگاه توکیو نیز وجود داشت، بنابراین او تصمیم گرفت علت آن را بررسی کند.
فهرست مطالب
جزئیات و یافتههای مطالعه
کاشیواکورا گفت: من از کودکی با اهمالکاری دست و پنجه نرم کردهام. وقتی نیاز به مطالعه برای آزمون داشتم، اتاقم را تمیز میکردم و تمرین آیکیدو را بر تحقیقات کارشناسی ارشدم اولویت میدادم. این عادت به عقب انداختن کارهای مهم، یک مشکل همیشگی برای من بود. من میخواستم رفتارم را تغییر دهم.
این موضوع الهامبخش کاشیواکورا برای بررسی رابطۀ میان اهمالکاری و دیدگاه فرد اهمالکننده نسبت به زمان، بهویژه دیدگاه به آینده بود. هنگامی که او شروع به تحقیق در مورد به تعویق انداختن کارها کرد، با شگفتی متوجه شد که افراد بسیاری از این مشکل رنج میبرند و مشکلات او منحصر بهفرد نیستند.
تحقیقات قبلی نشان دادهاند که یکی از ویژگیهای اهمالکاری، بیتوجهی به آینده یا مشکل در پیوند دادن اقدامات فعلی با نتایج آینده است. با وجود این، دلایل آن تاکنون نامشخص بود. کاشیواکورا و یک محقق به نام پروفسور کازوئو هیراکی گفتند که امکان دارد این موضوع به دلیل دیدگاه بدبینانهتر افراد اهمالکار نسبت به آینده باشد.
دانشمندان از 296 شرکتکننده در ژاپن که در دهۀ 20 زندگی خود بودند، نظرسنجی کردند تا نظرات آنها در مورد استرس و بهزیستی و مهمتر از همه اینکه چگونه این موارد در طول زمان تغییر کرده است را بدانند. این نظرسنجی شامل پرسش در مورد تجربیات آنها از 10 سال گذشته تاکنون و انتظارات آنها برای 10 سال آینده بود. از نتایج به دست آمده، شرکتکنندگان به یکی از چهار گروه (مثلاً اگر فکر میکردند وضعیتشان بهبود مییابد یا ثابت میماند) دستهبندی شدند و سپس هر گروه را به اهمالکاران شدید، متوسط و کم تقسیم کردند.
مفاهیم و جهتگیریهای آینده
کاشیواکورا بیان کرد: تحقیق ما نشان داد افراد خوشبین که معتقد هستند استرس در آینده افزایش نمییابد، کمتر احتمال دارد عادات شدید اهمالکاری را داشته باشند. این یافته به من کمک کرد که دیدگاه راحتتری از آینده داشته باشم و باعث کاهش اهمالکاری در خود من شد.
این موضوع نه تنها بر سطح استرسی که افراد تجربه کردند تأثیر خود را اعمال کرد، بلکه مؤثر در چگونگی تغییر درک آنها از استرس و عادات اهمالکاری بود. در کمال تعجب، رابطهای میان اهمالکاری و دیدگاههای منفی در مورد رفاه، مانند: نگرش فرد نسبت به خود یا پیدا نکردن هدف و اهداف در زندگی، یافت نشد.
با استفاده از این نتایج، محققان تمایل دارند که راههایی را برای کمک به افراد در پرورش طرز فکر خوشبینانهتر و غلبه بر اهمالکاری و تعلل ایجاد کنند و امیدوار هستند که یافتههای آنها به ویژه در بخش آموزش، مفید واقع شود. محققان اعتقاد دارند، زمانی که دانشجویان بتوانند تمایلات به اهمالکاری خود را به صورت علمی درک کنند و به جای سرزنش خود، بر روی بهبود آنها تمرکز داشته باشند، به نتایج بهتری دست خواهند یافت و رفاه بیشتری را تجربه خواهند کرد.
کاشیواکورا اعلام کرد: افکار میتوانند تنها با چند دقیقه تماشای یک ویدئو تغییر کنند یا طی سالیان سال شکل بگیرند. گام بعدی ما این است که بررسی کنیم کدام رویکرد مناسب است و چگونه میتوانیم ذهنیت درست را برای داشتن یک زندگی شادتر و رضایتبخشتر ایجاد کنیم.