ماه کامل نوامبر یا “Beaver Moon” در روز جمعه، ۱۵ نوامبر مصادف با جمعه ۲۵ آبان در آسمان ظاهر میشود، که زمان خوبی برای افرادی است که میخواهند شب بیدار بمانند و آسمان را تماشا کنند.
به گزارش تکناک، آخرین اَبَرماه متوالی از چهار ابرماه در سال 2024، این هفته ظاهر میشود.
ماه به طور دقیق در ساعت ۴:۲۸ بعدازظهر به وقت استاندارد شرقی (۲۱۲۸ به وقت جهانی) در روز جمعه کامل خواهد بود، اما برای بیشتر مردم، ماه یک یا دو روز قبل از این زمان به نظر کامل میآید.
آخرین اَبَرماه سال 2024 همراه با یک پدیده آسمانی دیگر به آسمان میآید، که خوشه ستارهای زیبای پلهایدها است و درست کنار ماه در صورت فلکی ثور قرار دارد.
این خوشه متراکم از ستارهها که به «هفت خواهر» نیز معروف است، یکی از محبوبترین دیدنیهای آسمان شب است. فقط باید توجه داشت که درخشش ماه کامل، مشاهده بیشتر ستارههای این خوشه را دشوار میکند.
ماه کامل در صورت فلکی ثور خواهد بود و درست در زیر شاخهای منحنی قوچ (حمل) میدرخشد. حدود چهار ساعت پس از غروب خورشید، صورت فلکی شکارچی (اوریون) ماه را در آسمان شرقی دنبال خواهد کرد.
چهار سیاره قابل مشاهده در شب ۱۵ نوامبر به ماه کامل نوامبر میپیوندند. اولین سیاره عطارد است که در آسمان جنوب غربی ظاهر خواهد شد. با وجود این، عطارد زود غروب میکند و بیش از یک ساعت پس از غروب خورشید زیر افق فرو میرود.
اگر تا حالا شیء دوردستی را در جهت غروب خورشید ندیدهاید، بهتر است این کار را به افرادی که تجربه بیشتری دارند بسپارید، چون نگاه کردن به خورشید (چه با چشم و چه با دوربین) میتواند خطرناک باشد.
دیدن زهره و زحل بسیار آسانتر خواهد بود. زهره نیز در جنوب غربی قرار خواهد داشت، اما بسیار بالاتر از عطارد است. این سیاره روشنترین جسم در آن جهت خواهد بود و یکی از اولین ستارگانی میباشد که در روز جمعه ظاهر میشود. زهره حدود ۹۰ دقیقه پس از غروب خورشید، غروب میکند.
زمانی که ماه از افق بالا میآید، سیاره زحل در آسمان جنوبی قرار خواهد داشت و تا پس از نیمه شب به وقت محلی، در آنجا باقی میماند و با درخشش زرد کمرنگ میدرخشد تا زمانی که در غرب غروب کند.
سیاره بعدی مشتری است که حدود دو ساعت بعد از ماه از شرق طلوع میکند. این سیاره تمام شب در آسمان خواهد بود و کمی پس از ماه، درست بعد از طلوع آفتاب روز شنبه (۱۶ نوامبر) در غرب غروب میکند.
مریخ نیز کمی دیرتر به جشن آخرین اَبَرماه سال 2024 میپیوندد و درست قبل از نیمهشب در شرق طلوع میکند.