دولت ترامپ اعلام کرد که «قدرتمندترین» تراشههای هوش مصنوعی در آمریکا تولید خواهند شد. این اقدام به تقویت صنعت فناوری آمریکا کمک خواهد کرد.
به گزارش تکناک، جیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، در آخرین روز اجلاس اقدام هوش مصنوعی پاریس راهبرد دولت ترامپ در قبال این فناوری را تشریح کرد. او ضمن تأکید بر فرصتهای ناشی از هوش مصنوعی، اعلام کرد که کاخسفید ازطریق سیاستهای خود همچنان از توسعه این فناوری حمایت خواهد کرد.
ونس اظهار کرد:
ایالات متحده آمریکا درزمینه هوش مصنوعی پیشتاز است و دولت ما قصد دارد این جایگاه را حفظ کند. آمریکا تمامی اجزای لازم برای زنجیره کامل هوش مصنوعی را در اختیار دارد؛ ازجمله طراحی پیشرفته نیمههادی و الگوریتمهای نوین و کاربردهای تحولآفرین.
او افزود:
قدرت پردازشی مورد نیاز این زنجیره برای پیشرفت فناوری هوش مصنوعی ضروری است و دولت ترامپ برای حفظ برتری آمریکا اطمینان خواهد داد که پیشرفتهترین سیستمهای هوش مصنوعی در خاک این کشور، با تراشههای طراحی و تولیدشده در آمریکا ساخته شوند.
تامزهاردور مینویسد که تولید قدرتمندترین تراشههای هوش مصنوعی در آمریکا خبر مثبتی برای صنعت نیمههادی محسوب میشود؛ بهویژه با توجه به اینکه ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود با CHIPS and Science Act مخالفت کرده بود. این طرح که درحالحاضر در کنگره آمریکا بررسی میشود، شامل مشوقهای مالیاتی برای طراحان و تولیدکنندگان تراشه خواهد بود و موجب رشد نوآوری در این حوزه خواهد شد. ونس اعلام کرد که واشنگتن در حال تدوین راهبردی برای هوش مصنوعی است که ضمن حذف مقررات بیشازحد سختگیرانه، همچنان منافع عمومی را تأمین کند.
معاون رئیسجمهور آمریکا از سایر کشورها دعوت کرد که در تولید قدرتمندترین تراشههای هوش مصنوعی در آمریکا با واشنگتن همکاری و این سیاست را الگوبرداری کنند. بااینحال، او از قوانین اتحادیه اروپا، بهویژه قانون خدمات دیجیتال و GDPR، انتقاد کرد و آنها را «مقررات بینالمللی سختگیرانه» خواند. به گفته او، این قوانین موجب افزایش هزینههای حقوقی برای شرکتهای کوچک شده و آزادی بیان را محدود کردهاند؛ چراکه مانع دسترسی کاربران به دیدگاههایی میشوند که دولت آنها را اطلاعات نادرست تلقی میکند.
او بر وابستگی هوش مصنوعی به منابع پایدار انرژی نیز تأکید کرد و گفت که این فناوری برای عملکرد بهینه به نیمههادیهای پیشرفته و تأمین انرژی مطمئن نیاز دارد؛، درحالیکه برخی کشورها با کاهش ظرفیت صنعتی خود، در حال حذف منابع پایدار از شبکههای انرژیشان هستند.
ونس در پایان درباره همکاری با رژیمهای اقتدارگرای خصمانه هشدار داد و تأکید کرد که این کشورها در کوتاهمدت فناوریهای ارزان ارائه میکنند؛ اما در بلندمدت شرکای مطمئنی نخواهند بود. او مستقیماً از چین نام نبرد؛ اما بهطور ضمنی به تجهیزات 5G و سامانههای نظارتی چینی اشاره کرد که تا سال ۲۰۱۹ در آمریکا و کشورهای متحد این کشور استفاده میشدند؛ ولی سپس ممنوع و از بازار خارج شدند.
او افزود:
برخی از ما در این سالن از تجربه آموختهایم. همکاری با این کشورها بهمعنای وابستگی به قدرتی اقتدارگرا است که تلاش میکند به زیرساختهای اطلاعاتی شما نفوذ کند و در آن ریشه بدواند و کنترل آن را در دست بگیرد. اگر معاملهای بیشازحد سودآور به نظر میرسد، تنها این اصل قدیمی سیلیکون ولی را بخاطر بسپارید: اگر برای محصولی هزینهای پرداخت نمیکنید؛ پس خودتان محصول هستید.