یکی از نامزدهای ترامپ پیشنهاد کرده است که درصورت حمله چین به تایوان، کارخانههای تولید تراشه TSMC تخریب شوند.
به گزارش تکناک، البریج کلبی، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای سِمَت معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری، با استراتژی تخریب کارخانههای تولید تراشه تایوان درصورت حمله چین موافقت کرده است. این استراتژی که به «بازدارنده آشیانه شکسته» معروف است، هدف دارد تا انگیزههای چین برای تصرف تایوان را از بین ببرد؛ اما پیامدهای اقتصادی ویرانگری برای جهان به همراه خواهد داشت.
براساس گزارش Datacenter Dynamics، کلبی اخیراً اعلام کرده است که تخریب کارخانههای TSMC درصورت حمله جمهوری خلق چین به تایوان امری ضروری است. او تأکید کرده است که این اقدام نباید بهعهده دولت یا ارتش تایوان گذاشته شود. کلبی پیشتر در توییتی نوشته بود:
اگر چین بخواهد تایوان را تصرف کند، غیرفعالکردن یا تخریب TSMC شرط اولیه است. آیا میتوانیم اجازه دهیم که شرکت مهم نیمههادی جهان بدون آسیب بهدست جمهوری خلق چین متجاوز بیفتد؟»
تامزهاردور مینویسد استراتژی «آشیانه شکسته» که از مقالهای در سال ۲۰۲۱ در کالج ارتش آمریکا الهام گرفته است، اعتقاد دارد که رشد تواناییهای تولید نیمههادی تایوان بهویژه بهواسطه TSMC، جزیره را برای چین جذابتر کرده است. این مقاله تأکید میکند که اگر صنعت نیمههادی تایوان از معادله حذف شود، احتمالاً اهمیت استراتژیک این جزیره برای چین کاهش خواهد یافت.
بااینحال، اجرای این استراتژی دشوار است. چین احتمالاً تلاش خواهد کرد تا تأسیسات حساس را از هرگونه حمله محافظت کند. در همین حال، وزیر دفاع ملی تایوان، چیو کوچنگ، در سال جاری اعلام کرده است که هیچگونه اقدام آمریکا برای تخریب TSMC درصورت بروز جنگ با چین را تحمل نخواهد کرد.
کلبی که در روزهای اخیر برای این سمت معرفی شده است، دیدگاههای دیگری نیز دارد که میتواند تنشها در تنگه تایوان را افزایش دهد. به گزارش Taiwan News، او از افزایش بودجه دفاعی تایوان از ۲/۵ به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی حمایت کرده و معتقد است که ایالات متحده باید اولویت خود را بر تجهیز تایوان متمرکز کند، نه اوکراین. او همچنین از اروپا خواسته است که مسئولیت بیشتری در قبال اوکراین برعهده بگیرد.
این مواضع تهاجمی و استراتژیهای پیشنهادی کلبی احتمالاً به بحثوجدلهای بیشتری در میان سیاستگذاران داخلی و بینالمللی منجر خواهد شد؛ چراکه اجرای آنها پیامدهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی گستردهای را بههمراه دارد.