ایالات متحده در اقدامی جدید، فروش تراشههای پیشرفته با بیش از 30 میلیارد ترانزیستور و فناوری ساخت 14 و 16 نانومتری به چین را ممنوع کرد.
به گزارش تکناک، دولت ایالات متحده قصد دارد محدودیتهای سختگیرانهتری برای صادرات تراشههای پیشرفته به چین اعمال کند. با وجود این، برخی استثناها برای فروش به مشتریان مجاز در نظر گرفته شده است.
طبق گزارش بلومبرگ، این قوانین جدید تراشههایی را هدف قرار میدهند که با فناوریهای مذکور ساخته شده است و به کشورهای محدودشده مانند چین ارسال میشوند.
صادرکنندگان برای ارسال این محصولات به مجوز وزارت بازرگانی ایالات متحده نیاز خواهند داشت. همچنین طراحان تراشه از کشورهای متحد آمریکا، مثل تایوان، میتوانند در صورت فروش به مشتریان معتبر، درخواست مجوز کنند.
فهرست مطالب
تراشههای مشمول و مستثنی از محدودیتها
اکثر پردازندههای مدرن که از ترانزیستورهای FinFET استفاده میکنند، تحت تأثیر این قوانین قرار میگیرند، چرا که این پردازندهها اغلب با فناوریهای 14 یا 16 نانومتری تولید میشوند.
این قوانین، طیف گستردهای از محصولات را شامل میشود؛ از کنترلکنندههای SSD گرفته تا پردازندههای گوشیهای هوشمند و کامپیوترهای شخصی در این طیف قرار دارند.
با وجود این، پردازندههایی که کمتر از 30 میلیارد ترانزیستور دارند و توسط شرکتهای معتبر بستهبندی میشوند، از این محدودیتها مستثنی هستند.
تأثیر ممنوعیت فروش تراشههای 14 و 16 نانومتری
شرکتهایی مانند AMD، Apple، Intel، MediaTek، Silicon Motion و Phison که در ایالات متحده یا تایوان مستقر هستند، به احتمال زیاد میتوانند برای پردازندههای پیشرفته خود مجوز صادرات دریافت کنند. به عنوان مثال، پردازنده Apple M4 که در حال حاضر دارای 28 میلیارد ترانزیستور است، به زودی به این محدودیت نزدیک خواهد شد.
با وجود این، قوانین جدید میتواند شرکتهایی مانند: AMD، Intel و Nvidia را مجبور به دریافت مجوز برای صادرات GPUهای معمولی به چین کند، حتی اگر این GPUها در گذشته بدون محدودیت عرضه میشدند.
این موضوع بهویژه بر Nvidia تأثیر قابل توجهی خواهد داشت، چرا که بخشی از درآمد این شرکت به فروش محصولات گرافیکی در بازار چین وابسته است.
هدف اصلی ممنوعیت فروش تراشههای 14 و 16 نانومتری
هدف اصلی این محدودیتها جلوگیری از ارسال GPUهای هوش مصنوعی پیشرفته به کشورهای محدودشدهای مانند: چین، ایران و روسیه است. همچنین دولت ایالات متحده در تلاش است تا مسیرهای واسطهای را که امکان دارد توسط شرکتهای تحریمشده استفاده شوند، مسدود کند.
به عنوان مثال، از این پس هر پردازندهای که بیش از 30 میلیارد ترانزیستور داشته و با فناوری 14 یا 16 نانومتری تولید شده باشد، در صورت ارسال به چین، تحت کنترلهای صادراتی قرار خواهد گرفت.
سرنوشت نهایی قوانین
اینکه آیا دولت کنونی ایالات متحده این قوانین را اجرا خواهد کرد، یا آن را برای دولت آینده آماده میکند، هنوز مشخص نیست. با توجه به برنامهریزی دولت، ممکن است اجرای نهایی این محدودیتها به دولت آینده واگذار شود.