دانشمندان برای نخستینبار موفق شدند قلبهای اهدایی که پس از مرگ از کار افتاده بودند را با روشی نوین و اخلاقی به نام REUP احیا کنند.
به گزارش تکناک، تا همین اواخر، استفاده از قلبهای اهدایی پس از مرگ مغزی (DCD) بسیار محدود بود، چرا که روشهای پیوند، سخت، هزینهبر و همراه با چالشهای اخلاقی بودند.
تاکنون برای حفظ قلبهای اهدایی پس از مرگ مغزی (DCD) دو روش اصلی وجود داشت: یا استفاده از دستگاههای بسیار پرهزینه که کار قلب را تقلید میکنند، یا روشی بحثبرانگیز که شامل بازگرداندن ضربان قلب در بدن اهداکننده میشد، که روش دوم در بسیاری از کشورها به دلایل اخلاقی ممنوع است؛ اما این نوآوری جدید میتواند مسیر پیوند قلب را در جهان متحول کند.

فهرست مطالب
چگونگی احیای قلبهای اهدایی
محققان دانشگاه وندربیلت روش جدیدی به نام REUP ابداع کردهاند، که هم سادهتر و کمهزینهتر است و هم از نظر اخلاقی قابل قبولتر میباشد. این روش با خنک کردن و اکسیژنرسانی به قلب، امکان استفاده از قلبهای اهدایی را فراهم میکند.
در این روش، بهجای بازگرداندن قلب به فعالیت، از یک محلول سرد و غنی از اکسیژن برای شستوشوی قلب، اندکی پس از مرگ استفاده میشود. این محلول شامل گلبولهای قرمز فشردهشده، محلول کاردیوپلژی دلنیدو و سایر ترکیبات محافظ است.
دکتر آرون ویلیامز، سرپرست گروه تحقیقات گفت: «این کاری است که تاکنون در حوزه پیوند قلب با موفقیت انجام نشده بود. فکر میکنم که این روش بازی را تغییر خواهد داد و کاربرد جهانی خواهد داشت.»
مرکز پزشکی وندربیلت از نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون، با استفاده از روش REUP موفق به انجام ۲۰ پیوند قلب موفق شده است، که نتایج آن با استانداردهای موجود برابری میکند.
مزایای جهانی این روش برای پیوند قلب
روش REUP نهتنها مشکل هزینههای سنگین دستگاههای پرهزینه را برطرف میکند، بلکه چالشهای اخلاقی روشهای قبلی را نیز پشت سر میگذارد. این موضوع میتواند در کشورهایی با منابع محدود یا قوانین سختگیرانه پیوند اعضا، تحولی اساسی ایجاد کند.
این روش جدید با کاهش التهابات، توقف فرایندهای تخریبی سلولی و حفظ بافت قلب بدون نیاز به بازگرداندن ضربان، امکان انتقال قلب را بدون آسیب فراهم میکند. بر اساس دادهها، قلبهای حفظشده با این روش تا ۸ ساعت پس از مرگ قابل پیوند هستند.

آینده پیوند اعضا
برنامه پیوند قلب دانشگاه وندربیلت تا قبل از سال ۲۰۲۰، تنها از اهداکنندگان دچار مرگ مغزی استفاده میکرد. اما با پیشرفتهای اخیر، این مرکز به پیشگام پیوند قلب با احیای قلبهای اهدایی پس از مرگ مغزی تبدیل شده است.
پژوهشگران اکنون امیدوار هستند که این روش را برای اندامهای دیگر مانند: کبد، کلیه، ریه و حتی پیوندهای اطفال نیز گسترش دهند.