رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه برخی از ماهواره هایی که در دو سال گذشته رونمایی شد، پرتاب شدند و برخی دیگر از آنها آماده پرتاب هستند، گفت: برای سال ۱۴۰۴ پرتاب ماهواره ناهید-۲ را در دستور کار داریم.
به گزارش تکناک به نقل از ایسنا، دکتر حسن سالاریه پرتابهای آزمایشی منظومه شهید سلیمانی را از دیگر برنامههای سازمان فضایی در سال جاری دانست و ادامه داد: پرتابهای منظومه شهید سلیمانی با نمونههای اصلی در سال جاری شروع میشود. علاوه بر آن پرتاب ماهوارههای «ظفر» و «پایا» را خواهیم داشت. این دو ماهواره باید در سال گذشته ۱۴۰۳ باید پرتاب میشد که با توجه به تاخیری که در برنامه پرتابرخ داد، تزریق این دو ماهواره به مدار به سال جاری منتقل شد.
وی از پرتاب نمونه دوم ماهواره کوثر در سال ۱۴۰۴ خبر داد و یادآور شد: برخی از ماهوارههای مربوط به بخش خصوصی در سال ۱۴۰۴ به پایان میرسند و پرتاب آنها نیز پیگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری برنامه پرتابهای بینالمللی و پرتابهای داخلی پررونقتر از سال ۱۴۰۳ دنبال خواهیم شد، گفت: بسیاری از این ماهوارههایی که در سال گذشته رونمایی شدند، در سال جاری پرتاب میشوند که مهمترین آنها ماهوارههای «ناهید-۲»، «ظفر»، «پایا»، و همچنین اگر برنامه زمانی پرتاب ها اجازه دهد «نمونه دوم ماهواره پارس-۱ » است. در کنار آن در صورتی که شرایط مناسبی فراهم شود، پرتاب ماهواره «پارس-۲» در دستور کار قرار دارد البته محتمل است که پرتاب پارس ۲ در سال ۱۴۰۵ انجام شود.
اتمام فرایند ساخت چند ماهواره جدید
سالاریه با بیان اینکه اینها ماهوارههایی هستند که طراحی و ساخت آن به پایان رسیده و یا به زودی به پایان میرسد، گفت: کار طراحی منظومه شهید سلیمانی و ساخت نمونههای آزمایشی آن به اتمام رسیده و آماده پرتاب است و در این راستا در سال جاری پرتابهای اولیه نمونههای آزمایشی منظومه شهید سلیمانی را در دستور کار داریم.
وی تاکید کرد: باید زیر سیستمهای منظومه شهید سلیمانی تست شوند که تستهای برخی از زیر سیستمها انجام شده است نمونه آن ماهواره فخر-۱ است که در سال ۱۴۰۳ پرتاب شد؛ بخشهایی از سیستمهای این ماهواره در منظومه شهید سلیمانی استفاده میشود و این زیر سیستمها و اجزا آن توسط شرکتهای خصوصی توسعه یافته است. تستهای اولیه روی این زیر سیستمها در ماهواره فخر-۱ انجام شده و در مدار قرار گرفته است.
این مقام مسوول با بیان اینکه از اواخر سال ۱۴۰۴ (نیمه دوم سال در اواخر پاییز و اوایل زمستان سال جاری) پرتابهای نمونههای اصلی مجموعه شهید سلیمانی انجام خواهد شد، گفت: در پروژه منظومه شهید سلیمانی حدود ۲۰ ماهواره قرار است در مدار قرار گیرد که پرتابهای آن چندین ماه طول میکشد. این پرتابها از اواخر ۱۴۰۴ شروع میشود و طبق برنامه باید در سال ۱۴۰۵ به پایان برسد.
وی اظهار کرد: پروژه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی یکی از مهمترین پروژههای کشور در مسیر صنعتی سازی صنعت فضایی است.