بخش مهمی از تجارت کانتینری ایران از بندر شهید رجایی صورت میگیرد و انفجار رخ داده در این بندر میتواند این بخش را با مشکلاتی روبهرو کند.
به گزارش تکناک به نقل از خبرآنلاین، بندر شهید رجایی نقشی کلیدی در تجارت دریایی و منطقهای در ایران دارد. این بندر که یکی از مهمترین بنادر تجاری ایران محسوب میشود، حالا با خسارت ناشی از انفجاری روبهروست که ابعادش هنوز روشن نیست.
سید حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی و فعال اقتصادی در این زمینه میگوید: بخش مهمی از تجارت کانتینری ایران در این بندر صورت میگیرد. این بندر بندر صادراتی فراوردههای نفتی و پتروشیمی و البته بندر وارداتی فرآوردههای نفتی مورد نیاز ایران نیز هست.
او تاکید کرد: بیتردید اتفاق رخ داده میتواند صادرات محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی و حتی فولاد را تحت تاثیر قرار دهد. البته میتوان تدابیری برای ممانعت از بروز مشکل اندیشید و اجازه داد کانتینرها در خارج از محوطهی آسیب دیده پر شوند و سپس برای صادرات به اسکله منتقل شوند اما طبیعتا حتی این فرایند تجارت ایران را در دورهای با کندی مواجه خواهد کرد.
او گفت: طبیعتا انفجار رخ داده زیرساختهای برق و اینترنت و … را نیز در این مجتمع تحت تاثیر قرار داده است. حالا ارزیابیها در حال انجام است تا روشن شود چه میزان از اموال مردم در این انفجار و اتشسوزی آسیب دیده و چه میزان خسارت به زیرساختها وارد شده است. هر چه هست امیدواریم در گزارشی شفاف و روشن ، افکار عمومی از دلیل این ماجرا مطلع شوند .
چرا بندر شهید رجایی مهم است؟
بندر شهید رجایی یا منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بندری تجاری صنعتی در شهرستان بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در فاصله بیست و سه کیلومتری بندرعباس واقع شده است.
این بندر با ۲۴۰۰ هکتار وسعت، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا و ظرفیت ۶ میلیونTEU کانتینر در سال را دارد و حجم گستردهای از عملیات جابهجایی کالاهایی مانند محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآوردههای نفتی خام در این بندر انجام میشود. منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی فعالیت بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را دارا است.
مجتمع عظیم بندری شهید رجایی که بزرگترین و پیشرفتهترین پایانههای کانتینری کشور را در اختیار دارد بهعنوان دروازه واردات و صادرات و تنظیم کننده نبض اقتصاد کشور تلقی شده و گفته میشود در میان ۳۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است.
بندر شهید رجایی ظرفیت پذیرش بیش از ۴۰۰۰ کشتی از انواع فله بر، کانتینری و نفتکش را دارد و بیش از ۵۳ درصد عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور را به خود اختصاص داده است.