یک شرکت دفاعی آمریکایی با همکاری یک شرکت استرالیایی متخصص در فناوریهای دریایی خودران، از پیشرفتهترین کشتی جنگی خودران جهان به نام AIRCAT Bengal MC رونمایی کردند.
به گزارش تکناک، این کشتی پیشرفته که توسط شرکت Eureka Naval Craft طراحی شده، یک کشتی چندمنظوره با فناوری Surface Effect Ship (SES) به طول ۳۶ متر است و توسط تیم طراحی Eureka و شرکت ESNA Naval Architects Greenroom در حال توسعه میباشد.
فهرست مطالب
توانمندیهای بیسابقه در پیشرفتهترین کشتی جنگی جهان
به گفته این شرکت دفاعی، AIRCAT Bengal MC نخستین شناور جنگی خودرانی در جهان است، که توانایی حمل ۴۴ تن بار، معادل دو ماژول با ابعاد استاندارد کانتینرهای ۴۰ فوتی (۱۲.۲ متر) را دارد. این شناور میتواند با سرعتی بیش از ۵۰ گره دریایی (۹۳ کیلومتر بر ساعت) حرکت کند. برد عملیاتی آن نیز به ۱٬۰۰۰ مایل دریایی (۱٬۸۵۲ کیلومتر) میرسد.
پیشرفتهترین کشتی جنگی جهان با خدمه و بدون خدمه (کاملاً خودران) مورد استفاده قرار میگیرد و برای انجام انواع مأموریتهای تهاجمی و پشتیبانی طراحی شده است.

قابلیت شلیک موشکهای کروز Tomahawk
یکی از ویژگیهای چشمگیر AIRCAT Bengal MC، توانایی شلیک موشکهای کروز Tomahawk و موشکهای ضدکشتی Naval Strike Missile (NSM) است، که این قابلیت به نیروهای دریایی امکان میدهد تا بدون نیاز به کشتیهای بزرگ و گرانقیمت، قدرت آتش موشکی خود را حفظ کنند.
این کشتی تهاجمی پیشرفته، گزینهای مناسب برای نیروی دریایی ایالات متحده، سپاه تفنگداران دریایی آمریکا، کشورهای عضو ناتو و پیمان آکوس (AUKUS)، همچنین کشورهایی مانند: سنگاپور، ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، تایلند و فیلیپین محسوب میشود.
ویژگیهای پیشرفتهترین کشتی جنگی جهان
بو جاردین، مدیرعامل Eureka Naval Craft گفت: «ما بسیار هیجانزده هستیم که کشتی AIRCAT Bengal MC را معرفی کنیم. بازار فعلی کشتیهای نظامی در این وزن، نیاز به تحول اساسی دارد. کشتیهای فعلی کُند، پرهزینه و از رده خارج شدهاند. Bengal MC گزینهای بسیار سریع، سنگینبار، مرگبار و خودران است.»
این کشتی علاوه بر توانمندیهای جنگی، دارای راندمان سوخت بالا و هزینه عملیاتی پایین است و میتواند نقشی مؤثر در حملونقل نیرو، پشتیبانی از عملیاتهای آبی-خاکی، جنگ الکترونیک، پلتفرم عملیات پهپاد، مینریزی و مقابله با مین ایفا کند.
پیشرفتهترین سیستم ناوبری خودران دریایی جهان
کشتی Bengal MC به پیشرفتهترین سامانه ناوبری خودران جنگی جهان مجهز خواهد شد. این سامانه با عنوان Greenroom Advanced Maritime Autonomy (GAMA) تاکنون روی کشتی ۵۷ متری Sentinel (نسخه از رده خارجشده کشتی گشتزنی کلاس Armidale) با موفقیت آزمایش شده است.

بخشی از ناوگان چندمنظوره AIRCAT
کشتی AIRCAT Bengal MC به مجموعه شناورهای پیشرفته خانواده AIRCAT ملحق خواهد شد؛ ناوگانی که شامل مدلهایی مانند: Bengal، Lynx، Jaguar و Panther است و هرکدام برای مأموریتهای خاصی مانند: حمله سریع، شناسایی، نجات، انتقال نیرو با سرعت بالا و حمل و نقل خودران طراحی شدهاند.
طراحی ماژولار کشتیهای Eureka به مشتریان این امکان را میدهد تا با توجه به نیاز عملیاتی خود، ساختار و عملکرد شناورها را به صورت سفارشی تنظیم کنند.