نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: بیش از ۲۵ هزار نفر در انتظار پیوند عضو در ایران زندگی میکنند که از این تعداد هر روز ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی مناسب فوت میکنند؛ یعنی هر دو سه ساعت ۱ نفر.
به گزارش تکناک به نقل از همشهری آنلاین ، دکتر امید قبادی اظهار کرد: این آمار در سال میشود ۳۰۰۰ نفر. یعنی سالانه ۳۰۰۰ نفر در کشور به دلیل نرسیدن عضو پیوندی میمیرند. این در حالی است که سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر در ایران به دلیل مرگ مغزی فوت میکنند که حدود ۳ هزار نفر از آنان قابلیت اهدای عضو دارند.
به گفته دکتر قبادی، هر فرد مرگ مغزی نیز میتواند جان ۸ نفر را نجات دهد. این در حالی است که بسیاری از خانوادهها راضی به اهدای اعضای عزیزان مرگ مغزی خود نمیشوند و یک دلیل مهمش این است که نمیتوانند و نمیخواهند باور کنند که عزیزشان از دست رفته و همچنان امید بازگشتش را به زندگی دارند.
نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: شاخص اهدای عضو در ایران با شیوع کرونا در سال ۱۳۹۹ مثل همه دنیا ۵۰ درصد افت پیدا کرد و به ۷.۹PMP کاهش یافت اما در سال ۱۴۰۰ دوباره رشد کردیم و این شاخص به ۱۱.۷۲ رسید و سال ۱۴۰۱ هم با افزایش بیشتر به ۱۲.۲ رسید. اما این آمار همچنان نیاز به رشد دارد. چون همان طور که گفته شد، روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو مناسب پیوندی میمیرند.
نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان درباره اولویت بیماران نیازمند پیوند به عضو پیوندی توضیح داد: اولویت بیماران نیازمند پیوند به ترتیب کلیه، کبد، قلب و ریه و بعد لوزالمعده و روده است.
دکتر قبادی درباره بیشترین آمار مرگ و میر بیماران نیازمند پیوند هم گفت: بیشترین مرگ و میر بیماران پیوند عضو نسبت به تعداد در لیست متعلق به بیماران نیازمندِ قلب و ریه است. بیشترین بیماران نیازمند هم بیماران پیوند کلیه هستند.