همه آنچه باید درباره سویه جدید FLiRT کرونا بدانید

ویروس SARS-CoV-2 که باعث کووید-19 می‌شود، همچنان به جهش خود ادامه می‌دهد و جدیدترین سویه‌ آن با نام FLiRT شناسایی شده است.

به گزارش تکناک، سویه تازه شناسایی شده با نام FLiRT شامل گونه‌ای به نام KP.2 است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آن را به‌عنوان سویه غالب در ایالات متحده طبقه‌بندی می‌کند و 25 درصد موارد جدید توالی‌یابی شده را به خود اختصاص می‌دهد. سویه دیگر یعنی KP.1.1، شیوع کمتری دارد و در 7.5 درصد موارد نقش دارد.

سوالی که پیش می‌آید این است که چقدر باید نگران این سویه‌های جدید باشیم؟ در این مطلب به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.

سویه FLiRT  چیست؟

گروه سویه FLiRT  از نام‌های علمی جهش‌های آن یعنی F456L  و R346T نامگذاری شده است. آنها بخشی از دودمان امیکرون SARS-CoV-2  هستند که اولین بار در سال 2021 شناسایی شد.

سویه‌های جدید از  JN.1 یعنی سوی اولیه‌ای که در زمستان گذشته در ایالات متحده در گردش بود، نشأت می‌گیرند. این سویه در حال حاضر دومین سویه غالب است که 22 درصد موارد را شامل می‌شود.

در ماه آوریل، سویه‌های FLiRT به سرعت تسلط یافتند. در هفته آخر ماه مارس، تنها حدود 4 درصد از موارد کووید توسط KP.2 ایجاد شده است، در حالی که تنها چند هفته بعد حدود یک چهارم موارد توسط این سویه ایجاد شده بود.

آیا سویه‌ FLiRT باعث بیماری شدیدتر می‌شود؟

دکتر سیرا مدد، مدیر ارشد برنامه پاتوژن‌های ویژه در سراسر سیستم در NYC Health + Hospitals و یکی از اعضای مرکز علوم و امور بین الملل بلفر دانشگاه هاروارد، گفت: داده‌های فعلی نشان نمی‌دهد که سویه‌های FLiRT با افزایش شدت بیماری مرتبط هستند.

با این حال، او افزود: آژانس‌های بهداشت عمومی هنوز درحال یادگیری درمورد سویه‌های جدید هستند، بنابراین خیلی زود است که مطمئن شویم که آیا آنها باعث بیماری جدی‌تری می‌شوند یا خیر. از آنجایی که بهداشت عمومی به جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها در مورد این سویه‌ها ادامه می‌دهد، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشت عمومی ممکن است برای انعکاس بینش‌های جدید به‌روز شوند.

بر اساس CDC، شایع‌ترین علائم کووید عبارتند از:

  • تب
  • لرز
  • سرفه
  • خستگی
  • از دست دادن چشایی یا بویایی
  • بدن درد
  • سردرد
  • گلو درد
  • احتقان
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • تنگی نفس

آیا واکسن‌ها در برابر سویه‌های جدید محافظت می‌کنند؟

واکسن کووید باید در برابر سویه‌های جدید محافظت کند. با این حال، شواهد اولیه نشان می‌دهد که ممکن است به اندازه‌ای که در برابر سویه JN محافظت می‌کند، در برابر انواع FLiRT محافظت نکند. این مسئله به این دلیل است که در مقایسه با JN.1، سویه جدید با XBB 1.5 که سویه‌ای است که توسط جدیدترین تقویت‌کننده کووید مورد هدف قرار گرفته، ارتباط دورتری دارند.

خبر خوب این است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه کرده است که فرمولاسیون واکسن کووید در آینده بر اساس JN.1 باشد که بیشتر به سویه‌های FLiRT مرتبط است.

آیا سویه‌ FLiRT باعث ایجاد موج کووید در تابستان امسال می‌شود؟

به نظر نمی‌رسد که این سویه جدید باعث افزایش موارد کووید شود.

بر اساس تحقیقات CDC، میزان ویروس SARS-CoV-2 شناسایی شده در ایالات متحده حداقل است و موارد در آوریل افزایش نیافته است.

دکتر مارک کامرون، استادیار گروه جمعیت و علوم بهداشت در دانشکده پزشکی دانشگاه کیس وسترن رزرو گفت: بعید است که سویه FLiRT منجر به افزایش قابل توجهی در نرخ ابتلا به کووید شود. اما این مسئله امکان‌پذیر است.

او گفت: این ویروس بیش از آنچه تاکنون خیلی ما را غافلگیر کرده است. دودمان FLiRT زمان زیادی دارد تا قبل از شروع فصل سرماخوردگی و آنفولانزای بعدی در پاییز امسال، جهش پیدا کند و موج ایجاد کند.

اگر ویروس دوباره پخش شود، چگونه می‌توانیم از خود محافظت کنیم؟

CDC توصیه می کند که از واکسن‌ها و تقویت کننده‌های کووید غافل نشوید. اگر مطمئن نیستید که آیا و چه زمانی به تقویت کننده نیاز دارید، با پزشک صحبت کنید.

سایر اقدامات پیشگیرانه شامل رعایت بهداشت خوب، مانند شستن مکرر دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و انجام اقداماتی برای بهبود کیفیت هوای خانه مانند باز کردن درها و استفاده از فن‌های خروجی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.