از زمانی که دولت ایالات متحده آمریکا هوآوی را در لیست سیاه قرار داد، غول فناوری چینی برای تهیه تقریباً همه انواع تراشه ها با مشکلاتی روبرو شده است، زیرا همه آنها به نوعی از فناوری های آمریکایی استفاده می کنند.
به گزارش تکناک، برای جلوگیری از محدودیتهای تحمیلشده توسط ایالات متحده، هواوی در حال ساخت یک شبکه ساخت قطعات مخفی در چین است که میتواند تقاضای آن را برای کالایی مانند حافظه، میکروکنترلرها و حتی نیمههادیهای قدرت برآورده کند.
در حال حاضر، شبکه ساخت هوآوی شامل پنج مرکز است: مرکر فناوری شنژن پنسون (PST)، کارخانه حافظه داخلی فوجیان جیهنوآ (معروف به شرکت مدار مجتمع فوجیان جینهوا، JHICC) که میتواند حافظه های DRAM بسازد، شرکت SwaySure که قرار است تراشه های حافظه را برای کاربردهای خودرو، لوازم الکترونیکی مصرفی و پوشیدنی تولید کند، کارخانه تولیدی IC Pengxinwei (PXW) که در سنسورهای تصویر و تراشههای RF تخصص دارد و کارخانه Qingdao Si’En که میکروکنترلرها (در فناوریهای فرآیند 28-180 نانومتری) و الکترونیک قدرت مانند ماسفتها، BCD و IGBT را تولید میکند.
این شبکه جایگزین کاملی برای TSMC و فناوریهای پردازشی پیشرو آن نیست. هواوی نمیتواند تراشه های ASIC، پردازنده یا SoC پیشرفته را برای رایانههای شخصی، تلفنهای هوشمند و سرورها را در این کارخانه ها تولید کند. اما خرید تراشهها برای کاربردهای مختلف بدون هیچ محدودیتی از ایالات متحده برای هواوی آسانتر میشود.
SIA پیشنهاد می کند که هواوی ممکن است با ایجاد و خرید تسهیلات تحت نام سایر شرکت ها بدون افشای دخالت مستقیم خود، از بررسی و تحریم اجتناب کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هواوی برای ایجاد شبکه خود، امکانات ساخت قطعات را از JHICC و Qingdao Si’en خریداری کرد و به ساخت کارخانه هایی هایی که متعلق به شرکت تولیدی IC Pengxinwei (PXW) و Shenzhen Pensun Technology Co (PST) کمک می کند. در همین حال، SwaySure یک شرکت دولتی است که به هواوی محصول عرضه خواهد کرد.
قابل توجه است که نهادهایی مانند JHICC و PXW قبلاً توسط دولت ایالات متحده در لیست سیاه قرار گرفته اند. آنها نمی توانند محصولات خود را به شرکت های چند ملیتی بفروشند و با تهیه تجهیزات پیشرفته مشکل دارند. در همین حال، هواوی در حال کمک به ساخت حداقل سه کارخانه دیگر در چین است.
جاه طلبی چین برای متکی شدن به خود در حوزه نیمه هادی ها در سرمایه گذاری های سنگین آن مشهود است. طبق گزارش بلومبرگ، برنامههایی برای تقریباً 23 تأسیسات ساخت تراشه در حال انجام است که هدف آن سرمایهگذاری بیش از 100 میلیارد دلار تا پایان دهه است. تا حدود سال 2030، چین امیدوار است که بر نیمی از ظرفیت تولید تراشه های نسل قدیمی در جهان تسلط یابد که همچنان برای صنایعی مانند خودروهای الکتریکی حیاتی هستند.
با این حال، نگرانی واقعی برای جامعه بین المللی، به ویژه ایالات متحده، مسیر بالقوه شرکت های چینی مانند هواوی است که یک شرکت بزرگ با منابع فراوان می باشد. چنین شرکتهایی در نهایت میتوانند به سمت تولید نیمهرساناهای پیشرو جهش کنند که به چین امکان دسترسی به پردازندههای پیشرفته هوش مصنوعی و HPC را میدهد و تحریمهای بینالمللی را باطل میکند. این مسیر توسعه منعکس کننده داستان های موفقیت غول هایی مانند TSMC و سامسونگ است که زمانی عقب مانده بودند اما اکنون در صنعت پیشرو هستند. با این حال، احتمالاً چندین دهه طول میکشد تا شرکتهای چینی با استفاده از تجهیزات داخلی تولید تراشههای پیشرفته در این صنعت پیشرو شوند.