رئیس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی با اشاره به بیرغبتی جوانان ۱۸ تا ۲۴ سال برای تحصیل در دانشگاه، به تشریح دلایل این پدیده اجتماعی و ارتباط مستقیم آن با مقوله اشتغال در سالهای اخیر پرداخت.
به گزارش تکناک به نقل از ایرنا، علی باقر طاهرینیا با اشاره به کاهش اقبال به تحصیل در دانشگاهها طی سالهای اخیر گفت: جمعیت مورد مطالعه برای تحصیل در دانشگاه بین ۱۸ تا ۲۴ سال است، این جمعیت در سالهای اخیر تمایلی برای ورود به دانشگاه ندارند.
وی افزود: نکته مهم در خصوص اقبال اندک طیف سنی ۱۸ تا ۲۴ سال برای تحصیل در دانشگاهها این است که انتظار خانوادهها و واجدان شرایط تحصیل در دانشگاه از تحصیل، گاهی لزوما اشتغال بود و وقتی این انتظار تامین نشود انگیزه تحصیل از دست میرود بنابراین پیوند مستقیمی با موضوع اشتغال دارد.
معاون وزیر علوم بیان کرد: نکته دوم این است که گاهی برخی افراد به واسطه اینکه به شغلی دست پیدا کردند انگیزهای برای ادامه تحصیل ندارند. ما در خانوادهها شاهد هستیم بین شغلی که در دسترس دارند و تحصیل در دانشگاه ترجیح میدهند شغل داشته باشند تا تحصیل در دانشگاه.
وی ادامه داد: در بسیاری از دانشگاههای دنیا نیز وقتی دانشجو در دوران تحصیل کاری مرتبط با دانش و مهارت پیدا میکند انگیزه برای ادامه تحصیل ندارد و به اشتغال روی میآورد .مجموع این کار به نفع جامعه است که هر کسی متناسب با توانمندی و مهارت جایی که دوست دارد و موثرتر است حضور داشته باشد و لزومی ندارد که براساس سازماندهی که داریم حتما دانشجو باشد.