بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، میزان پروتئین کالیستاتین در افرادی که قبلا به عنوان افراد دارای اضافه وزن یا چاق طبقهبندی میشدند، پس از کاهش وزن در بافت چربی سفید زیر جلدی افزایش مییابد.
به گزارش تکناک، علاوه بر این، کالیستاتین متابولیسم افراد را بهبود میبخشد و میتواند گزینههای درمانی جدیدی را برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ در آینده باز کند. نتایج این مطالعه در مجله Molecular Metabolism منتشر شده است.
امروزه در جهان، تعداد فزایندهای از مردم به دیابت نوع ۲ و چاقی مبتلا میشوند. این بیماریها، بیماریهای بسیار پیچیده و چندوجهی هستند. به منظور درمان پایدار آنها، رویکردهای جدیدی برای درمان مورد نیاز است.
مطالعات بالینی بر روی انسانها نشان داده است که افراد دارای اضافه وزن کالیستاتین بسیار کمی تولید میکنند. کالیستاتین پروتئینی است که اثرات مختلفی در بدن دارد، از جمله مقابله با التهاب و بهبود زخمها.
فعالیت کالیستاتین پس از کاهش وزن، افزایش مییابد
محققان فعالیت پروتئین کالیستاتین را در بافت چربی سفید زیر جلدی در ۴۷ فرد دارای اضافه وزن و چاقی، قبل و بعد از کاهش وزن اندازهگیری کردند. نتیجه این بود که فعالیت کالیستاتین پس از کاهش وزن، افزایش مییابد.
کالیستاتین حساسیت کبدی به انسولین را بهبود میبخشد
علاوه بر نتیجه شگفتانگیزی که بالاتر گفتیم، محققان اثر این پروتئین را در یک حیوان آزمایشگاهی نیز بررسی کردند. در این فرآیند، آنها مشاهده کردند که کالیستاتین انسانی حساسیت کبدی به انسولین را در موشهای چاق ناشی از رژیم غذایی بهبود میبخشد.
لئونتین سندفورث، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: نتایج ما نشان میدهد که کالیستاتین ممکن است یک هدف درمانی جالب و در عین حال دشوار برای افراد مبتلا به چاقی و مقاومت به انسولین باشد. پروفسور آندریاس بیرکنفلد، نویسنده آخر این مقاله میافزاید: از آنجایی که کالیستاتین دارای اثرات حساسکننده به انسولین در کبد است، باید به عنوان یک هدف خاص در کبد برای تقلید از اثرات مفید کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲ و چاقی مورد بررسی قرار گیرد.