هولدینگ Silvergate Capital در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که به خاطر تحولات اخیر صنعتی و نظارتی تصمیم به تعطیلی گرفته است. البته این هولدینگ به عودت سپرده کاربران بانک خود متعهد شده است .
به گزارش تکناک، از مدتی قبل، مشخص بود که بانک Silvergate که مهم ترین بانک در فضای ارزهای دیجیتال بود، در کنار برخی از مشتریان برجسته خود مانند FTX و Genesis با مشکلاتی مواجه شده است.
در ماه ژانویه، گزارش درآمد این بانک نشان داد که پس از برداشت 8.1 میلیارد دلاری مشتریانش، این بانک در یک بازه سه ماهه یک میلیارد دلار از دست داده است. سپس، در اول مارس، این بانک سندی را ارائه کرد که نشان می داد وضعیت مالی آن حتی بدتر از گزارش فصلی ارائه شده، است.
نگرانیهای زیادی در مورد چشم انداز ارزهای دیجیتال بدون Silvergate وجود دارد، به ویژه زمانی که صحبت از این است که شرکتها برای دریافت پول نقد به کجا مراجعه می کنند. یکی از نگرانی های اصلی این است که شرکت های رمزارز ممکن است برای نیازهای بانکی خود به موسسات کمتر قانونی روی بیاورند و به طور بالقوه فضا را برای همه افراد درگیر خطرناک تر کنند.
به عبارت دیگر، اگر بانکی وجود نداشته باشد که طبق قوانین موجود حاضر به تجارت با آنها باشد، ممکن است مجبور شوند بانکی را پیدا کنند که پیرو قوانین نباشد.
در مورد گامهای بعدی می توان گفت، این بانک مطابق فرآیندهای نظارتی قابل اجرا در مسیر انحلال است و بهترین روش ها را برای حل و فصل مطالبات و حفظ ارزش داراییهای باقی مانده خود، از جمله فناوری اختصاصی و دارایی های مالیاتی بررسی می کند.
این بانک، همچنین شبکه صرافی Silvergate خود که به صرافی های ارز دیجیتال مانند Coinbase، Gemini و Kraken اجازه می داد پول را بین خود و سایر موسسات جابجا کنند را در اوایل ماه جاری، تعطیل کرد.
پس از افت های مالی اخیر Silvergate، شرکت هایی مانند Coinbase، Crypto.com و Paxos شروع به دور شدن از بانک کرده اند. حتی Tether stablecoin نیز از این فرصت استفاده کرد و از این موسسه فاصله گرفت. اکنون فهرست متحدان بانک کوتاه شده و دولت نقشش را در فروپاشی FTX بررسی می کند.
فروپاشی Silvergate مطمئناً مورد بررسی قانونگذاران قرار خواهد گرفت، به ویژه کسانی که نگران سرایت کریپتو به بخش مالی سنتی هستند.
سناتور شرود براون که رئیس کمیته امور بانکی، مسکن و امور شهری سنا است، گفت: امروز ما می بینیم که وقتی یک بانک بیش از حد به بخش پرخطر و نوسانی مانند ارزهای دیجیتال متکی باشد، چه اتفاقی می افتد. من نگران این بودم که وقتی بانک ها با رمزارز درگیر می شوند، ریسک در سیستم مالی پخش شود چراکه در این صورت، این مالیات دهندگان و مصرف کنندگان هستند که بهای آن را می پردازند.