نوع جدیدی از سلول‌های انسانی در آزمایشگاه ساخته شد

تصویر میکروسکوپ فلورسنت از سلول های بنیادی جدید (سلول های مزودرم خارج جنینی) و سلول های بنیادی پیش ساز جفت. سلول های جدید با رنگ قرمز مشخص شده اند و سلول های مربوط به سلول های بنیادی جفت به رنگ سبز نشان داده شده اند. DNA (هسته) هر سلول با رنگ آبی نشان داده شده است.

پروفسور وینسنت پاسک و همکارانش در KU Leuven از سلول های بنیادی برای ایجاد نوع جدیدی از سلول های انسانی در آزمایشگاه استفاده کرده اند.

به گزارش تک ناک ، سلول های جدید از نزدیک مشابه نوع طبیعی خود را در جنین های اولیه انسان منعکس می کنند. در نتیجه، دانشمندان بهتر می توانند درک کنند که دقیقاً پس از لانه گزینی جنین در رحم چه اتفاقی می افتد.
اگر همه چیز درست پیش برود، جنین انسان حدود هفت روز پس از لقاح در رحم لانه گزینی می کند. به دلیل محدودیت های فنی و اخلاقی، جنین در آن نقطه برای مطالعه در دسترس نیست. به همین دلیل است که دانشمندان قبلاً مدل های سلول های بنیادی را برای انواع مختلف سلول های جنینی و خارج جنینی ایجاد کرده اند تا رشد انسان را در یک ظرف ازمایشگاهی بررسی کنند.

تیم وینسنت پاسک در KU Leuven اولین مدل را برای نوع خاصی از سلول‌های جنین انسان، سلول‌های مزودرم (mesoderm)خارج جنینی توسعه داده‌اند.

پروفسور پاسک می گوید: این سلول‌ها اولین خون را در جنین تولید می‌کنند، به اتصال جنین به جفت آینده کمک می‌کنند و در تشکیل بند ناف اولیه نقش دارند. در انسان، این نوع سلول در مراحل اولیه رشد نسبت به جنین موش زودتر پدیدار می شود و ممکن است تفاوت های مهم دیگری بین گونه ها وجود داشته باشد. این مدل ما را به یک نتیجه ویژه هدایت می‌کند. تحقیقات روی موش‌ها ممکن است پاسخ‌هایی را که در مورد انسان‌ها نیز صدق می‌کند به ما ندهد.

سلول‌های مدل توسط محققان با استفاده از سلول‌های بنیادی انسانی ساخته شده‌اند که هنوز هم می‌توانند به انواع سلول‌ها در جنین رشد کنند. سلول های جدید شباهت زیادی به همتایان طبیعی خود در جنین انسان دارند از این رو به عنوان یک مدل عالی برای آن نوع سلول عمل می کنند.

پاسک ادامه می دهد: شما هر روز یک نوع سلول انسانی جدید نمی سازید. ما بسیار هیجان‌زده هستیم زیرا اکنون می‌توانیم فرآیندهایی را مطالعه کنیم که معمولاً در طول رشد جنین غیرقابل دسترس باقی می‌مانند. در واقع، این مدل ما را قادر می‌سازد تا بفهمیم سلول‌های مزودرم خارج جنینی از کجا آمده‌اند. امیدواریم در بلندمدت این مدل چالش‌های پزشکی مانند مشکلات باروری، سقط جنین و اختلالات رشدی را نیز روشن کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.