بر اساس نتایج مطالعات جدید، گنجاندن تنها یک مشت گردو در رژیم غذایی می تواند فواید تغذیه ای زیادی را برای افراد در تمام مراحل زندگی داشته باشد.
به گزارش تکناک، دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه ایندیانا در بلومینگتون به تازگی مطالعه ای انجام داد که نتایج آن نشان می دهد افزودن تنها یک مشت گردو به رژیم غذایی افرادی که معمولاً آجیل مصرف نمی کنند، می تواند کیفیت رژیم غذایی آن ها را بهبود ببخشد.
گردو حاوی مواد مغذی مهمی است که این مواد مغذی اغلب در رژیم غذایی معمولی وجود ندارند. شواهد زیادی نشان می دهد که مصرف گردو به عنوان میان وعده یا بخشی از یک وعده غذایی، می تواند به برخورداری از یک تغذیه خوب و رژیم غذایی سالم در طول زندگی فرد کمک کند.
دکتر تیاگارجاه، محقق ارشد این مطالعه و مدرس ارشد تغذیه، بیان می کند: در حالی که مصرف آجیل به عنوان بخشی از یک الگوی غذایی سالم در دستورالعمل های غذایی توصیه می شود، مصرف کنندگان اغلب به اندازه کافی این ماده مغذی را در کنار غلات کامل، میوه ها و سبزیجات نمی خورند.
وی اظهار می کند که مصرف ناکافی غذاهای مغذی مانند گردو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود چراکه مصرف گردو به تنهایی می تواند بخش عمده ای از مواد مغذی سایر مغزها را تامین کند.
اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز کودکان و نوجوانان ممکن است برای والدین چالش برانگیز باشد. این مطالعه یکی از معدود مطالعاتی است که به رژیم غذایی معمولی کودکان و بزرگسالان می پردازد و شبیه سازی می کند که چگونه افزودن گردو به رژیم غذایی می تواند در دستیابی به وضعیت تغذیه بهتر کمک کند. گنجاندن گردو در میان وعده ها و وعده های غذایی اصلی می تواند گزینه آسانی برای بزرگسالان و کودکان باشد.
بررسی اجمالی مطالعه
برای بررسی اثرات افزودن یک مشت گردو به رژیم غذایی روزانه حدود ۸ هزار نفر، که در حال حاضر آجیل نمی خورند، از یک تکنیک آماری استفاده شده بود. اطلاعات مربوط به سلامت و رژیم غذایی شرکت کنندگان از طریق نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) که یک نظر سنجی مقطعی از ساکنان ایالات متحده است، به دست آمده بود. این اطلاعات براساس گروه سنی (4-8 سال، 9-13 سال، 14-18 سال، 19-50 سال، 51-70 سال، 71 سال و بالاتر) و جنسیت، تجزیه و تحلیل شده اند.
دکتر تیاگارجاه توضیح میدهد: ما در درجه اول می خواستیم ببینیم که چگونه افزودن یک مشت گردو به رژیم غذایی معمولی می تواند مصرف مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر، و منیزیم را که توسط دستورالعمل های غذایی از سال 2020 تا 2025 تصویب شده است، تغییر دهد.
در این مطالعه، محققان کیفیت رژیم غذایی را با و بدون افزودن یک مشت گردو با استفاده از شاخص تغذیه سالم 2015 (HEI-2015) ارزیابی کرده اند.
نتایج به دست آمده در یک نگاه
دکتر تیاگارجاه میگوید: این یک مطالعه مداخله ای یا تغذیه ای نیست، اما شبیه سازی انجام شده به عنوان بخشی از این مطالعه بسیار مهم است، زیرا امکان ارزیابی پیامد های رژیم غذایی گسترده برای عموم مردم را فراهم می کند که می تواند تأثیرات معنی داری بر سلامت عمومی داشته باشد.
یکی از محدودیتهای این مطالعه، احتمال گزارش داده های اشتباه توسط افراد شرکت کننده است. این مطالعه، آثار تغذیه ای مثبت مصرف گردو را نشان می دهد، اما مطالعات بیشتر برای تایید قطعیت این موضوع نیاز است.
بکار بردن یک استراتژی ساده مانند افزودن یک مشت گردو به الگوی غذایی روزانه، می تواند یک راه حل موثر برای بهبود کیفیت رژیم غذایی برای افراد در هر سنی باشد. این مطالعه به وضوح نشان می دهد که اعمال یک سری تغییرات کوچک در رژیم غذایی با غذاهای سرشار از مواد مغذی مانند گردو، ممکن است فواید قابل توجهی در دریافت مواد مغذی و کیفیت رژیم غذایی داشته باشد.