پول توسعه زیرساخت ها صرف خرید فیلترشکن می شود

یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درحال حاضر بخشی از کاربران با ارقام میلیونی برای فیلترشکن هزینه می‌کنند.

یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درحال حاضر بخشی از کاربران با ارقام میلیونی برای فیلترشکن هزینه می‌کنند و بعضا هزینه‌ای که بابت فیلترشکن پرداخت می‌شود به اندازه پولی است که بابت دیتای اپراتور موبایل پرداخت می‌شود.

به گزارش تکناک به نقل از ایسنا، محمد کشوری اظهار کرد: به عبارتی دیگر کاربران حاضرند همین هزینه را به اپراتور موبایل بدهند درصورتی که نیاز به فیلترشکن(Internet censorship circumvention : various processes to unblock censored materials on the Internet) نباشد؛ اما این سوال وجود دارد که چرا باید این هزینه را به جای اینکه به اپراتور بدهیم، صرف یک بازار سیاه مبهم کنیم.

وی با بیان اینکه وجود محدودیت و گران شدن تعرفه‌ها نارضایتی به دنبال دارد تأکید کرد: این یک سیاست نادرست است که در نتیجه آن، میلیون‌ها نفر وابسته به استفاده از فیلترشکن بشوند و میلیاردها تومان پول به جیب این افراد ( فروشنده فیلترشکن) برود. در حالی که می‌توانستیم این هزینه را صرف توسعه زیرساخت‌های کشور کنیم؛ بنابراین این هم مسئله مهمی است که به نظر من باید به آن توجه شود.

بیشتر بخوانید:

 

digikala

این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تأکید کرد: به نظر من نخستین مورد، سیاست کلی و وضعیت آینده اینترنت است، در اینترنت به معنای وسیع کلمه هنوز این ابهام وجود دارد که باید این فضا از سوی مسوولان مربوطه شفاف و هر بحثی با شرکت‌ها و فعالان این حوزه مطرح شود زیرا در یک فضای ابهامی مشخص نمی‌شود که چه اتفاقی قرار است رخ دهد.

کشوری با بیان اینکه بخش دیگری از مسئله مربوط به توسعه زیرساخت‌هاست، ادامه داد: تورم در اقتصاد و افزایش نرخ ارز عملا توسعه زیرساخت‌ها را نیازمند هزینه سنگین ارزی و ریالی می‌کند؛ زیرساخت هم موضوعی است که استهلاک دارد و زیرساخت‌هایی که اکنون استفاده می‌کنیم، محصول سرمایه‌گذاری سال‌های گذشته است و بخش قابل توجه آن در سال هایی توسعه پیدا کرده‌اند که نرخ ارز کم‌تر و ارزان‌تر بوده و اپراتورها هم سرمایه‌گذاری انجام دادند.

وی گفت: اما در حال حاضر در حوزه زیرساخت باید اقداماتی انجام شود و حتما اپراتورها کاری انجام خواهند داد ولی قطعا باید یک فرآیند اقتصادی پایداری وجود داشته باشد؛ یعنی ما نیازمند این هستیم که این حوزه از سوی دولت هم مورد حمایت واقع شود البته نه به این معنی که پولی بدهند؛ همچنین بخشی از کار به بهبود شرایط اقتصاد کلان و کاهش نرخ ارز مربوط است و درآمدهای بخش‌های دیگر هم باید متناسب باشد. نکته دیگر این است که تعرفه خدمات فناوری اطلاعات پایین است و من فکر می‌کنم در این زمینه هم باید بازنگری‌هایی انجام شود و رضایت مردم هم مورد توجه قرار بگیرد.

کشوری در بخش دیگری از سخنانش گفت که حوزه فیبر نوری که در اولویت وزارت ارتباطات قرار دارد و اقدام درستی هم است و انگیزه را در این زمینه برای مردم ایجاد می کند اما زمانی که به صورت مداوم محدودیت ایجاد شود، جذابیت آن سرویس کم می‌شود؛ جدای از اینکه سرویس‌های داخلی هم مسیر همواری برای رشد ندارند و به نظرم لازم است در این زمینه هم اتفاقی رخ دهد.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات در شش ماهه دوم سال گذشته حمایت‌هایی از شبکه‌های اجتماعی داخلی انجام داد، تصریح کرد: ما به جز آمار تعداد مشترکینی که در پیام‌رسان‌ها حضور پیدا کردند، آمار دقیق دیگری مشاهده نکرده‌ایم که اولا روند تغییر تعداد مشترکین بر اساس ماه چگونه است و دوما مصرف پهنای باند به تفکیک هر پیام‌رسان و رشد استفاده از پلتفرم‌هایی که محدود شدند، چقدر است. ما برای تحلیل بازار، ارزیابی و بررسی روندها نیازمند آمار دقیق هستیم که درحال حاضر خیلی به صورت مقطعی اعلام نشده بنابراین بسیار خوب است که این آمارها هم اعلام شود.

digikala

1 دیدگاه برای “پول توسعه زیرساخت ها صرف خرید فیلترشکن می شود

  1. حامد گفته:

    “وی با بیان اینکه وجود محدودیت و گران شدن تعرفه‌ها نارضایتی به دنبال دارد تأکید کرد: این یک سیاست نادرست است که در نتیجه آن، میلیون‌ها نفر وابسته به استفاده از فیلترشکن بشوند و میلیاردها تومان پول به جیب این افراد ( فروشنده فیلترشکن) برود. در حالی که می‌توانستیم این هزینه را صرف توسعه زیرساخت‌های کشور کنیم؛ بنابراین این هم مسئله مهمی است که به نظر من باید به آن توجه شود. ”

    حالم داره بد میشه از خوندن این بخش از جمله و نوع تفکر ، چرا فکر کردن با گرفتن پول و گرون کردن میتونن زیرساخت ها رو توسعه بدن ؟ سری قبل ( سال 96 ) بسته های شبانه رایگان رو حذف کردن و بسته ها رو گرون کردن و آستانه مصرف اینا گذاشتن با وعده اینکه زیرساختها رو توسعه میدن ، بعد وقتی هم وزیر ارتباطات عوض شد باز گفت که به صرفه نیست و باید گرون کنیم و از سال 95 همه چی گرون شده الا اینترنت باید گرون کنیم تا به زیر ساخت ها برسیم ، درحالی که چنین اتفاقی محاله که بیوفته کلی هزینه میره پای حقوق نیروی انسانی و قطعا هیچی بابت بروز کردن قطعات شبکه نخواند کرد ، توی همین شهر ما ایرانسل دکل داره بعد همراه اول دکل داره رایتل هم روی ایرانسل رومینگ داره ، دریغ از یه اتصال ساده ، قبلا سرعتش تا 8 مگ و 12 مگابایت بر ثانیه میرفت ولی الان پول فور جی میدیم و سرعتش حداکثر حداکثر 2 مگابایت هست،اینها اینترنت رو گروگان گرفتن تا به خواسته هاشون برسن ،و القاب هم بین خودشون تقسیم کردن ( مثلا همراه اول برترین شبکه با قابلیت فلان ، ایرانسل با بیشترین پوشش دهی و بیسان و …) و دارن باهاش تبلیغ میکنن، اوپراتورهای اینترنت ثابت هم مثل قارچ رشد کردن و بعد از اتمام بسته برخلاف مصوبه 266 اینترنت رو قطع میکنن(درحالی که باید از سرعتش کم بشه بره روی غیرحجمی) و کاربر رو مجبور به خرید بسته میکنن
    درباره اینترنت اینها نمیتونن فضای رقابتی ایجاد کنن چون فشار مضاعف به مردم و کاربران وارد میشه ، پهنای باند بین شرکتها تقسیم میشه و به نسبت کاربرانی که در هر محدوده دارن سرعت و دسترسی هر کاربر محدود میشه (چون بین کاربرها تقسیم میشه ) اگر بجای بیست سی شرکت ، فقط یک شرکت بود با نیروی انسانی اندازه یک شرکت ( که همین الانش هم داره کل کشور رو پوشش میده )از تقسیم پنهای باند جلوگیری میشد و نیاز به ساخت دکل های متعدد در یک سهر کوچک نبود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.