مایکروسافت پشتیبانی از Windows Server 2003 را در ۲۰۱۰ و پشتیبانی گسترده از آن را در ۲۰۱۵ پایان داد. با این حال هنوز معدود کاربرانی هستند که از این سیستم عامل منسوخ شده استفاده می کنند.
به گزارش تکناک، این بدان معناست که دیگر به روز رسانی امنیتی، پشتیبانی فنی یا به روز رسانی نرم افزاری برای این سیستم عامل مبتنی بر سرور ارائه نخواهد شد.
Windows Server 2003 در سال 2003 منتشر شد و طی سالها انتخاب محبوبی برای کسبوکارها و سازمانها بود. این نسخه از ویندوز دارای تعدادی ویژگی جدید، از جمله عدم استفاده از rescue disk قدیمی و در عوض بهکارگیری System Recovery خودکار با وظیفه ایجاد یک نقطه بازیابی خودکار بود.
این قابلیت اولین بار در Windows XP Professional اضافه شد. همچنین آخرین نسخه ویندوز سرور بود که با پردازندههایی بدون پشتیبانی از ACPI (پیکربندی پیشرفته و رابط برق) کار میکرد.
دو سرویس پک منتشر شده برای Windows Server 2003 شامل اولی در ۳۰ مارس ۲۰۰۵ و دومی در ۱۳ مارس ۲۰۰۷ بود. همچنین Windows Server 2003 R2 که اولین سرویس پک به همراه برخی از ویژگی های جدید اختیاری بود، در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۰۵ راه اندازی شد. با این حال، این یک سیستم عامل قدیمی با فناوری سال ۲۰۰۰ است و دیگر امن نیست.
در اینجا لیستی از تمام نسخه های Windows Server 2003 آمده است:
- Datacenter (32-bit x86)
- Datacenter (x64)
- Datacenter for Itanium-Based Systems
- Enterprise (32-Bit x86)
- Enterprise for Itanium-based Systems
- Enterprise X64
- Standard (32-bit x86)
- Web
بر اساس آخرین گزارش StatCounter مربوط به ژوئن 2023، Windows Server 2003 هنوز در ۰.۰۲ درصد از تمام رایانه های شخصی ویندوزی مورد استفاده است. بنابراین، افرادی که هنوز از Windows Server 2003 استفاده می کنند، باید در اسرع وقت سیستمعامل خود را به یک سیستم عامل جدیدتر و پشتیبانی شده ارتقا دهند. مایکروسافت ارتقا بهWindows Server 2012 R2 با پایان پشتیبانی در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ یا Windows Server 2016 را توصیه می کند.
استفاده از یک سیستم عامل پشتیبانی نشده یک خطر امنیتی محسوب میشود. بدون بهروزرسانیهای امنیتی، سرور کاربر در برابر ویروسها، بدافزارها و سایر تهدیدها آسیبپذیرتر خواهد بود و منجر به نقض داده ها، ضررهای مالی و سایر مشکلات امنیتی میشود.