تومورهای سرطانی بیماری گلیوبلاستوما به عنوان یکی از مرگبارترین انواع سرطان های مربوط به مغز مقاومت بسیار زیادی در برابر درمان دارند اما یک وسیله جدید توانست این قاعده را برعکس کند.
به گزارش تکناک، وقتی نوبت به مبارزه با یکی از مرگبارترین سرطان های مغز به نام گلیوبلاستوما است، می رسد، گزینه های درمانی بسیار محدود هستند.
همین موضوع یک تیم تحقیقاتی کانادایی را به سمت کشف یک روش درمانی جدید سوق داد. این محققان سلول های سرطانی را فریب دادند تا یک سری نانولوله کربنی که آنها ساخته بودند را جذب کنند و سپس با چرخاندن لوله ها با استفاده از نیروی مغناطیسی، آن سلول های سرطانی را خرد کردند. این روش درمانی در موش ها اندازه تومور سرطانی را کوچکتر کرد و عمر این حیوانات را افزایش داد. این یافته ها محققان را امیدوار به گرفتن نتیجه ای مشابه در انسان کرد.
تومورهای گلیوبلاستوما به سرعت رشد میکنند، به بافتهای محلی مغز حمله میکنند و در برابر شیمیدرمانی و پرتودرمانی مقاوم هستند و همه این مسائل باهم، از بین بردن آنها را بسیار دشوار میکند.
با تکیه بر آزمایش های قبلی، محققان موسسه رباتیک دانشگاه تورنتو، نانولوله های کربنی را با ذرات اکسید آهن پر کردند تا آنها را مغناطیسی کنند. سپس آنها را توسط آنتیبادی پوشاندند که این موضوع به لولهها اجازه میدهد به پروتئینی که در قسمت بیرونی سلولهای گلیوبلاستوما است، متصل شوند. پس از اتصال، لوله ها توسط سلول های سرطانی بلعیده شدند.
در مرحله بعد، با فعال کردن یک میدان مغناطیسی در نزدیکی سلولهای سرطانی، لولهها به چرخش در آمدند و ساختار داخلی سلولها بهویژه میتوکندریهایشان را که اساساً انرژی سلولی را تأمین میکند، خراب کردند. در واقع، این لولهها مانند هزاران اسکالپل(چاقو جراحی) کوچک عمل میکردند که سلولهای سرطانی را از داخل می بریدند.
در آزمایش روی موش ها، محققان کاهش قابل توجهی در اندازه تومور مشاهده کردند. آنها همچنین توانستند طول عمر متوسط موش ها را از حدود 22 روز به حدود 27 روز افزایش دهند.
شی هوانگ، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: با به کار بردن فناوری نانو در اعماق سلول های سرطانی، این روش به ما اجازه می دهد سلول های تومورهای سرطانی را از درون نابود کنیم.
این روش قبل از آزمایش بر روی انسان نیاز به یک سری تنظیمات دقیق تر دارد.
روش جدید استفاده از نانو ربات ها می تواند برای درمان انواع تومورهای دیگر نیز استفاده شود. از نظر علمی، با تغییر پوشش آنتیبادی و هدایت مجدد نانولولهها به محل تومور مورد نظر، دانشمندان می توانند ابزاری بسیار کاربردی برای تخریب دقیق سلولهای تومور داشته باشند.