کافیست بخواهید چند دقیقه در فضای مجازی بچرخید. به محض وارد شدن به فضای هر کدام یا تصویر یک همستر کارتونیِ نارنجی رنگ را میبینید و یا عدهای گوشی به دست مقابل لنز دوربینها ایستادهاند تا به شما رازِ جمع کردن سکههای بیشتر را یاد بدهند.
به گزارش تکناک به نقل از ایسنا، البته فضای حقیقی هم وضعیت بهتری ندارد. در مترو، اتوبوس، پیادهرو، صف نانوایی، محل کار و… عدهای با جدیت در حال ضربه زدن به شکم یک همستر در فضای چند اینچی موبایل خود هستند تا سکههای بیشتری کسب کنند که شاید یک روز پولدار شوند! اما ماجرای این همستر که دیگر بیراه نیست اگر بگوییم از کودک تا کهنسال را سرِ کار گذاشته چیست؟
فهرست مطالب
همه چیز درباره همستر کامبت
علت این حجم از گسترش بازی «همستر کامبت» به آبان ۱۴۰۲ برمیگردد که نسخه اولیه «نات کوین» به عنوان نوعی ربات تلگرامی عرضه شد. رباتی که به کاربران اجازه میداد با ضربه زدن روی یک سکه، ارز دیجیتالی با عنوان Notcoin استخراج کنند و بعد از چند ماه که توسعهدهندگان این بازی «نات کوین»ها را روی بلاکچین عرضه کردند، خرید و فروش ارز «نات کوین» در صرافیها آغاز شد. موضوعی که باعث شد «نات کوین» خیلی زود معروف شود و راه را برای معرفی یک بازی جدیدتر باز کند.
همستر کامبت از فروردین امسال معرفی شد و به مرور کاربرانی را جذب کرد تا اینکه سرانجام به واسطه تجربه نقد کردن سکههای «نات کوین» در صرافیها، این بازی هم به یکباره سر و صدای زیادی به پا کرد. همستر کامبت یک بازی تلگرامی است که کاربر در آن میتواند فقط با ضربهزدن ساده روی صفحه گوشی خود سکههای مجازی کسب کند. سکههایی که صرفا، احتمال میرود که بتوان آنها را به پول واقعی تبدیل کرد چون قیمت همستر کامبت تا زمانی که این پروژه در صرافیها تعریف نشود، مشخص نخواهد بود و حتی معلوم نیست این بازی هم به سرانجام خوش «نات کوین» برسد یا نه.
بهانهای برای تازه کردن رفاقتها!
با این حال و با وجود ابهاماتی که درباره سرنوشت این بازی وجود دارد، اما به محض اینکه سراغ موبایلهایمان میرویم یا سر و کله یک همستر پیدا میشود یا میبینیم دوستی که مدتهاست از او خبری نداریم لینک دعوتنامه این بازی را حتی بدون سلام و احوالپرسی برایمان فرستاده تا اگر ما از طریق لینکِ او وارد بازی شدیم بتواند ۵۰۰۰ سکه از همستر کامبت بگیرد!
بازگشت همه به سوی تلگرام است!
باز هم این تمام ماجراهای این چند روز نیست. بعد از فیلتر شدن تلگرام، کاربران زیادی تصمیم گرفتند به سمت استفاده از اپلیکیشنهای دیگر بروند و عملا این برنامه را از تلفن همراه خود پاک کرده بودند، اما از آنجایی که تلگرام (نسخه اصلی برنامه) واسطه رسیدن به این همسترِ آرزوهاست و به محض ضربه زدن روی لینک دعوتنامه میتوانید وارد بازی شوید، در چند روز گذشته افراد زیادی به مدد پروکسیها و فیلترشکنها مجددا به تلگرام پیوستند.
وقتی حتی ضربه زدن هم سخت است!
این هیاهو حتی اگر در نهایت به یک «هیچ» بزرگ ختم شود، اما دستکم با ابداع روشهای ضربه زدنِ سرعتی روی شکمِ همستر با دستگاه ماساژور، قطرات آب، چرخ خیاطی و … نشاندهنده خلاقیت هموطنانمان بوده است! از سوی دیگر برخی هم برای آنکه به سرعت مراحل این بازی را طی کنند به دنبال روشهایی برای دور زدن آن هستند تا با زدن کدهای رمز «مورس» و… بدون اینکه حتی از انگشتهایشان کار بکشند، سکه بگیرند.
عجله برای پولدار شدنِ بیزحمت و به هر قیمتی، اگر موجب درآمدزایی نشود، باعث بروز ناهنجاریهای روانی و اجتماعی در افراد میشود. بسیاری از راههای یک شبه پولدار شدن گاهی اوقات با ریسکهای زیاد و عواقب نامطلوب همراه هستند. این شکستها باعث نزول جایگاه اجتماعی و از دست دادن اعتماد به نفس میشود و سلامت فردی و اجتماعی افراد را به خطر میاندازد.
در این میان بازار جذب فالور به واسطه آموزش این بازی هم داغ شده است تا پیشکسوتان ضربهزنی بر شکم همستر امیدوار باشند که حتی اگر سکهها برایشان آب و نان نشد، حداقل بعدا با یک صفحه اینستاگرامیِ چندهزار یا چندصدهزار نفره بتوانند درآمدزایی کنند.
همین؟ خیلی تاثیرگذار بود!
همستر کامبت اصلا ویژگیهای یک بازی را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد سرگرم کننده باشد! از زمانی که روی لینک بازی که دوستتان برایتان ارسال کرده بزنید، وارد فضای بازی شده و مرحله اول را با پایه ۵۰۰۰ سکهای که همستر به شما جایزه داده و ضربه زدن روی صفحه نمایشگر شروع میکنید. همین!
مرحله اول همستر کامبت
در نوار ابزار پایین بازی هم بخشهای مختلفی وجود دارد که با ورود به هر یک میتوانید کار خاصی مانند دعوت از دوستانتان، خریدن کارتهای استخراج و… انجام دهید. اما مهمترین بخش برای گردانندگان بازی، احتمالا قسمت Earn یا به دستآوردن است. شما با وارد شدن به این قسمت میتوانید با عضویت در کانال یوتیوب، کانال تلگرام، صفحه ایکس (توییتر سابق) و… سکههای اضافه بهعنوان پاداش دریافت کنید؛ پاداشی که البته معلوم نیست اگر این سکهها نقد نشود برای شما چه عایدی به دنبال دارد، اما باعث میشود روزبهروز به خیل دنبال کنندگان صفحات این بازی در بسترهای مختلف اضافه شود.
خدا رو چه دیدی شاید پولشم گرفتیم!
اما علت این حجم استقبال افراد از رباتی که حتی نمیتوان نام بازی را به آن اطلاق کرد چیست؟ آنهم وقتی حتی ذرهای از ماهیت کاری که میکنند خبر ندارند و صرفا ضربه میزنند که از غافله عقب نمانند و بعد این توجیح را میآورند که «ربات که از ما اطلاعات شخصی نگرفت، تازه تلگرام بهش تیک آبی هم داد. قرار هم نیست هزینهای بکنیم. پس ضربه میزنیم، خدا رو چه دیدی شاید پولشم گرفتیم!»
با این وجود همچنان چند ابهام بزرگ درباره این بازی وجود دارد؛ نخست آنکه ابعاد دسترسیهای این بازی به اطلاعات شخصی افراد هنوز کاملا مشخص نیست. ثانیا اصلا معلوم نیست در آینده این سکهها به پول تبدیل میشوند یا خیر؟ در نهایت آیا همستر کامبت امکان پشتیبانی حضور این تعداد کاربر را دارد؟