مطالعات جدید نشان می دهد که خوش بینی درباره سالمندی و توانایی های مغزی می تواند تاثیرات مثبتی در این زمینه داشته باشد.
به گزارش تکناک،براساس تحقیقات دانشکده بهداشت عمومی ییل، افراد مسن مبتلا به اختلال مغزی خفیف (MCI) میتوانند با داشتن نگرش مثبت نسبت به سالمندی و سن، احتمال بازیابی تواناییهای مغزی طبیعی خود را به میزان 30 درصد افزایش دهند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که این نوع خوش بینی درباره سالمندی میتواند فرآیند بازیابی شرکتکنندگان در این مطالعه را تسهیل کند و آنها را قادر به حفظ تواناییهای مغزی خود تا دو سال بیشتر از افرادی که باورهای بدبینانه درباره سالمندی داشتهاند، سازد.
بیشتر افراد تصور می کنند که هیچ بهبودی از MCI وجود ندارد، اما در واقع نیمی از کسانی که آن را دارند، بهبود می یابند. اطلاعات کمی در مورد اینکه چرا برخی از بیماران بهبود می یابند در حالی که برخی دیگر بهبود نمی یابند، در دسترس است. به همین دلیل محققان دست به کار شدند و باورهای مرتبط با سن را در افراد بررسی کردند.
باورهای سنی مثبت می تواند نقش مهمی در بهبود فرآیند های مغزی داشته باشد زیرا مطالعات قبلی در افراد مسن نشان داد که باورهای مثبت ، استرس ناشی از چالش های ذهنی را کاهش می دهد، اعتماد به نفس در مورد فعالیت مغز را افزایش می دهد و عملکرد مغزی را بهبود می بخشد.
مطالعه جدید اولین مطالعهای است که شواهدی پیدا میکند مبنی بر اینکه یک عامل مبتنی بر فرهنگ یعنی همان باورهای مثبت در رابطه با سن، به بهبود MCI کمک میکند. این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شد.
افراد مسن خوش بین که مطالعه را با مغزی طبیعی و سالم شروع کردند، بدون در نظر گرفتن سن پایه و سلامت جسمانی، احتمال کمتری برای ابتلا به MCI در طی 12 سال آینده نسبت به افراد منفی نگر داشتند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که می توان باورهای سنی را تغییر داد. بنابراین، مداخلات باور سنی در سطوح فردی و اجتماعی میتواند تعداد افرادی را که بهبود سلامت مغز را تجربه میکنند، افزایش دهد.