محققان دانشگاه براون طی مطالعاتی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی قبل از تولد و چاقی و BMI بالاتر کودکان را پس از تولد نشان دادند.
به گزارش تکناک، یک مطالعه جدید تایید می کند که خطرات قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، قبل از تولد کودک آغاز می شود و منجر به بروز مشکلاتی در کودکان در آینده می شود. در واقع قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی polyfluoroalkyl (PFAS) در دوران بارداری، با شاخص های توده بدنی بالاتر و افزایش خطر چاقی در کودکان مرتبط است.
اگرچه این ارتباط در تحقیقات قبلی مشخص شده بود، اما داده های قبلی قطعی نبوده اند. یون لیو، نویسنده ارشد این مقاله گفت: مطالعه جدید شامل مجموعه داده های بسیار گسترده تری است.
بر اساس آمار CDC در مورد چاقی کودکان در ایالات متحده، برای کودکان و نوجوانان 2-19 ساله در سال 2017-2020، شیوع چاقی 19.7 درصد بوده و حدود 14.7 میلیون کودک و نوجوان را تحت تاثیر قرار داده است.
هزاران مورد PFAS در محصولات بهداشتی، کپسول های آتش نشانی، بسته بندی های مواد غذایی، محصولات پزشکی و بسیاری دیگر از محصولات خانگی استفاده می شود. PFAS مواد سمی فوقالعاده بادوامی هستند و تصور میشود هزاران سال در محیط باقی میمانند، به همین دلیل است که آنها به عنوان مواد شیمیایی همیشگی شناخته میشوند.
محققان میزان هفت PFAS مختلف را در نمونه های خون جمع آوری شده از مادران در دوران بارداری، تجزیه و تحلیل کردند. سپس آنها شاخص توده بدنی هر کودک را محاسبه کردند که به معنای اندازه گیری تقریبی چربی بدن است.
محققان متوجه شدند که میزان بالاتر PFAS در خون مادر در دوران بارداری، با BMI کمی بالاتر در کودک پس از تولد مرتبط است. در این تحقیق افزایش خطر چاقی در کودکان دختر و پسر به طور مساوی مشاهده شد.
لیو گفت که تحقیقات آینده ارتباط بین قرار گرفتن در معرض PFAS مادر و پیامدهای سلامت مرتبط با چاقی در کودکان و در نهایت نوجوانان و بزرگسالان را بررسی خواهد کرد.