اتحادیه اروپا (EU) قوانین جدیدی را تصویب کرده است و بر اساس آن تمام گوشی های هوشمند در این منطقه باید تا سال 2027 دارای باتری قابل تعویض توسط کاربر باشند.
به گزارش تکناک، قوانین جدید بخشی از تلاش گسترده تر برای کاهش ضایعات الکترونیکی و ارتقای قابلیت تعمیر است.
در حال حاضر، اکثر گوشیهای هوشمند شامل باتریهای هستند که تعویض آنها برای مصرفکنندگان دشوار یا غیرممکن است. یعنی با تحلیل باتری، کاربران یا باید یک گوشی جدید بخرند یا آن را به تعمیرگاه ببرند. قوانین جدید اتحادیه اروپا، تعویض باتری گوشی های هوشمند را برای مصرف کنندگان آسان تر و عمر استفاده آنها را طولانیتر میکند.
قوانین جدید برای تمام گوشی های هوشمند فروخته شده در اتحادیه اروپا، صرف نظر از محل تولید آنها اعمال می شود. یعنی اپل، سامسونگ و سایر سازندگان اصلی، همگی باید از مقررات جدید پیروی کنند و گوشی با باتری قابل تعویض در این منطقه عرضه کنند.
هدف این مقررات کاهش زباله های قابل حمل تولیدکنندگان (به میزان 63٪ تا پایان سال 2027 و 73٪ تا پایان سال 2030)، و ضایعات اختصاصی باتری های وسایل حمل و نقل سبک (به میزان 51٪ تا پایان سال 2028 و 61٪ تا پایان سال 2031) است.
اتحادیه اروپا در مبارزه با زباله های الکترونیکی پیشرو بوده است. در سال 2019، این مجمع قوانین جدیدی را به منظور طراحی وسایل الکترونیکی با قابلیت جداسازی آسان، وضع کرد. قوانین جدید در مورد باتری گوشی های هوشمند گامی فراتر در این مسیر است. به عنوان بخشی از این اقدام، اپل آغاز استفاده از کبالت بازیافتی 100% تایید شده برای تمام باتری های خود تا سال 2025 را اعلام کرده است.
قوانین جدید، سازندگان اصلی گوشیهای هوشمند را به طراحی دستگاه های خود با امکان تعویض و جایگزینی آسان باتریها توسط مصرف کنندگان ملزم میکند. همچنین باتری ها باید با دستورالعمل های واضح در مورد نحوه تعویض آنها برچسب گذاری شوند.
از سوی دیگر، در سپتامبر 2022، اپل هزینه تعمیر باتری را با سری آیفون 14 افزایش دادهاست. هزینه تعویض باتری آیفون 13 و مدل های قدیمی تر 69 دلار و هزینه تعویض سری آیفون 14، 43 درصد گران تر به قیمت 99 دلار است.