به تازگی یک تایم لپس 12 ساله ناسا از کل آسمان منتشر شده است که تکامل اجرام کیهانی جذابی مانند کوتوله های قهوه ای و حتی سیاهچاله ها را به تصویر می کشد.
به گزارش تکناک ، برای ساخت این تایم لپس 12 ساله قابل توجه، ناسا از دادههای جمعآوریشده توسط فضاپیمای مادون قرمز میدان وسیع زمین نزدیک (NEOWISE) استفاده کرد.
هدف اصلی آن، همانطور که از نام آن پیداست، نظارت بر اجرام نزدیک به زمین مانند سیارک ها و دنباله دارها است.
هر شش ماه، فضاپیما نیم دور به دور خورشید میزند و هر بار عکسهای زیادی برای نقشه «تمام آسمان» میگیرد. اکنون، ناسا 18 مورد از این نقشه های آسمان را ترکیب کرده است تا نقشه نهایی و فراگیر از آسمان را که بیش از یک دهه را در بر می گیرد، ایجاد کند.
آسمان مکانی شلوغ
امی ماینزر، محقق اصلی NEOWISE در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: اگر به بیرون بروید و به آسمان شب نگاه کنید، ممکن است به نظر برسد که هیچ چیز تغییر نمی کند، اما اینطور نیست.
او افزود: “ستاره ها در حال شعله ور شدن و انفجار هستند. سیارکها در حال چرخیدن هستند. سیاهچالهها ستارهها را از هم جدا میکنند. جهان مکانی واقعاً شلوغ و فعال است.
با این حال، بسیاری از این رویدادها با چشم غیر مسلح نادیده گرفته می شوند. به این ترتیب، NEOWISE نور مادون قرمزی را که آن اجرام کیهانی ساطع میکنند، با تغییر کاربری حسگرهای فروسرخ در مدل قبلی خود جذب کرد.
قلمرو زمان
ناسا در این انتشار با اشاره به مطالعه چگونگی تغییر اجرام نجومی در طول زمان گفت که نتایج نه تنها برای ما شگفتانگیز است، بلکه منبعی ارزشمند برای ستارهشناسان، درحوزه نجوم زمان است.
NEOWISE و سفینه اسبق آن برای مطالعات اخیر جهان ضروری هستند. به عنوان مثال، در سال 2012، میلیون ها سیاهچاله بسیار پرجرم را در کهکشان های دور کشف کرد و در سال 2020، NEOWISE همچنین برای بررسی کوتولههای قهوهای، که اساساً ستارگان کوتاهقد هستند و هرگز جرم کافی برای همجوشی هستهای به دست نیاوردند، استفاده شد.
پیتر آیزنهارت، دانشمند پروژه WISE و ستاره شناس ناسا، در این باره گفت: “ما هرگز پیش بینی نمی کردیم که فضاپیما این مدت طولانی دوام بیاورد، و دانشی را که این حجم از داده تولید میکند برای ما قابل تصور نبود.
واضح است که این فضاپیما بیش از حد توانایی تولید تصاویر شگفت انگیز را دارد و ما منتظریم تا ببینیم چه داده های دیگری میتوان از این فضا پیما استخراج کرد.