بر اساس مطالعهای که اخیراً در مجله BMC Medicine منتشر شده است، رژیم غذایی گیاهی سرشار از غلات کامل، سبزیجات ، حبوبات و آب میوه طبیعی ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در مردان کاهش دهد.
به گزارش تکناک، این مطالعه نشان داد که مصرف یک رژیم غذایی گیاهی با کاهش خطر به سرطان روده مرتبط است.
جیهی کیم، نویسنده این مطالعه گفت: سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در سراسر جهان است و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در طول زندگی یک در 23 برای مردان و یک در 25 برای زنان است.
اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیمهای غذایی گیاهی ممکن است در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند،اما تأثیر کیفیت تغذیه با غذاهای گیاهی بر این ارتباط، نامشخص بوده است. یافته های ما نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی گیاهی سالم با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.
محققان دانشگاه کیونگ هی در کره جنوبی متوجه شدند که در میان جمعیت 79952 مرد آمریکایی، افرادی که بالاترین میانگین روزانه غذاهای سالم گیاهی را مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف غذاهای گیاهی را دارند، 22 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. با این حال نویسندگان، هیچ ارتباط قابل توجهی بین کیفیت تغذیه رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در میان جمعیت 93475 زنان آمریکایی را شناسایی نکردند.
جیهی کیم گفت: ما حدس می زنیم که آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می تواند با سرکوب التهاب مزمن که می تواند منجر به سرطان شود، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. از آنجایی که مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، فکر می کنیم که این مسئله میتواند به توضیح اینکه چرا خوردن مقادیر بیشتر غذاهای گیاهی سالم با کاهش خطر سرطان روده بزرگ در مردان مرتبط است، کمک کند.
نویسندگان متوجه شدند که ارتباط بین کیفیت تغذیه رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان، بر اساس نژاد و قومیت متفاوت است. در میان مردان ژاپنی- آمریکایی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ برای افرادی که بیشترین مقدار مواد غذایی گیاهی سالم را در روز مصرف می کردند، 20 درصد کمتر از افرادی بود که کمترین مقدار این مواد گیاهی را مصرف می کردند. در میان مردان سفیدپوست، افرادی که بیشترین میزان مواد غذایی گیاهی سالم را مصرف میکردند، 24 درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکردند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ داشتند. نویسندگان هیچ ارتباط قابل توجهی بین رژیم های غذایی گیاهی و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در میان مردان آفریقایی آمریکایی، لاتین تبار یا بومی هاوایی شناسایی نکردند.
جیهی کیم گفت: ما فکر می کنیم که ارتباط بین رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان ژاپنی-آمریکایی و سفیدپوست به دلیل تفاوت با سایر عوامل خطرناک سرطان روده بزرگ بین گروه های نژادی و قومی، قوی ترین دلیل بوده است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این موضوع مورد نیاز است.
برای بررسی رابطه بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، نویسندگان دادههای جمعآوریشده از بزرگسالانی را که بین سالهای 1993 و 1996 از هاوایی و لسآنجلس، برای مطالعه گروهی چند قومیتی انتخاب شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
به طور متوسط، شرکتکنندگان مرد 60 سال سن داشتند و شرکت کنندگان زن در ابتدای دوره مطالعه 59 ساله بودند. 24138 (30.2%) مرد شرکت کننده در این تحقیق، ژاپنی آمریکایی، 20663 (25.8%)، 19198 (24.0%) لاتین تبار، 10381 (13.0%) آفریقایی آمریکایی و 5572 (7.0%) بومی هاوایی بودند..
شرکت کنندگان مصرف معمول غذا و نوشیدنی خود را در طول سال گذشته گزارش کردند و محققان ارزیابی کردند که آیا رژیم غذایی آنها سرشار از غذاهای گیاهی مانند غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و حبوبات است یا این که آن ها از رژیم غذایی ناسالم مانند غلات تصفیه شده ، آب میوه غیرطبیعی و قندهای افزوده شده نسبت به سایر شرکت کنندگان استفاده می کنند.
آنها سپس با استفاده از اطلاعات به دست آمده از ثبت سرطان، میزان بروز موارد جدید سرطان روده بزرگ را تا سال 2017 محاسبه کردند. محققان، سن، سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ، BMI، سابقه سیگار کشیدن، سطح فعالیت بدنی، مصرف الکل، استفاده و درمان مولتی ویتامین و میزان انرژی روزانه را در نظر گرفتند. 4976 شرکت کننده (2.9%) در طول دوره مطالعه، به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند.
محققان می گویند که ماهیت مطالعه آنها به نتیجه گیری در مورد رابطه بین مصرف غذای گیاهی و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال ختم نشد. آنها همچنین اثرات مفیدی که غذاهایی مانند ماهی و لبنیات ممکن است در کاهش خطر سرطان روده بزرگ داشته باشند را در تجزیه و تحلیل خود در نظر نگرفتند. علاوه بر این، از آنجایی که رژیم غذایی شرکت کنندگان فقط در ابتدای مطالعه بررسی شد،ممکن است این رژیم در مدت زمان طولانی تغییر کند.
نویسندگان این مطالعه تاکید می کنند که تحقیقات بیشتری برای بررسی عوامل ژنتیکی و محیطی که میتوانند بر ارتباط بین مصرف غذای گیاهی و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ بین گروههای نژادی و قومی تأثیر بگذارند، مورد نیاز است.