ساخت پلاستیک زیست تخریب پذیر با فتوسنتز مصنوعی

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور یوتاکا آمائو از مرکز تحقیقات فتوسنتز مصنوعی اولین بار موفق به سنتز اسید فوماریک از CO2 با استفاده از نور خورشید شدند که به عنوان یک ماده خام برای تولید پلاستیک‌ها به کار می رود.

به گزارش تکناک، در سال های اخیر مشکلات زیست محیطی ناشی از گرمایش زمین به دلیل گازهای گلخانه ای مانند CO2 آشکارتر شده است.

در فتوسنتز طبیعی، CO2 به طور مستقیم کاهش نمی یابد، بلکه به ترکیبات آلی متصل می شود که به گلوکز یا نشاسته تبدیل می شوند. با تقلید از این فرایند، در فتوسنتز مصنوعی با تجزیه CO2 و ادغام آن با ترکیبات آلی، می توان مواد خامی ساخت که برای ایجاد پلاستیک های بادوام استفاده شود.

با استفاده از نور خورشید برای تامین انرژی سیستم فوتوردوکس، اسید پیروویک و CO¬2 توسط مالات دهیدروژناز و فوماراز به اسید فوماریک تبدیل می‌شوند.

اسید فوماریک معمولاً از نفت سنتز می شود تا به عنوان ماده خام برای ساخت پلاستیک های زیست تخریب پذیر مانند پلی بوتیلن سوکسینات استفاده شود، اما این کشف نشان می دهد که فوماریک اسید را می توان از CO2 و ترکیبات مشتق شده از زیست توده با استفاده از انرژی تجدید پذیر خورشیدی سنتز کرد.

پروفسور آمائو توضیح داد: در راستای کاربرد عملی فتوسنتز مصنوعی، این تحقیق موفق به استفاده از نور مرئی و انرژی تجدیدپذیر  به عنوان منبع نیرو شده است. در آینده، هدف ما جمع‌آوری CO2 به فرم گاز و استفاده از آن برای سنتز اسید فوماریک به طور مستقیم از طریق فتوسنتز مصنوعی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.