طبق یک مطالعه فنلاندی، مصرف اولیه ویتامین D3 در دوران کودکی ممکن است مشکلات روانی در دوران طفولیت را کاهش دهد.
به گزارش تکناک، در این مطالعه نشان داده شد کودکانی که سه برابر دوز استاندارد ویتامین D دریافت کردند، علائم افسردگی، اضطراب و انزوا کمتری نسبت به کودکانی که دوز استاندارد را مصرف کرده بودند از خود نشان دادند.
تخمین زده می شود که از هر هشت کودک، یک نفر از یک اختلال سلامت روان رنج می برد. تاکنون چندین عامل پیش بینی کننده برای مشکلات روانی کودکان شناسایی شده است، اما بسیاری از این عوامل همچنان ناشناخته باقی مانده است. تحقیقات قبلی نشان می دهد که میزان پایین ویتامین D در اوایل دوران کودکی ممکن است یکی از عوامل افزایش خطر مشکلات سلامت روان در مراحل بعدی زندگی باشد. یک مطالعه جدید فنلاندی اطلاعات جدیدی در مورد ارتباط بین مصرف ویتامین D و سلامت روان ارائه می دهد.
یک مطالعه جدید توسط تیمی از محققان فنلاندی بررسی کرده است که آیا مصرف روزانه مکمل ویتامین D3 بالاتر از مقدار توصیه شده در اوایل کودکی، خطر ابتلا به مشکلات روانی را در سنین مدرسه کاهش می دهد یا خیر.
این مطالعه بخشی از یک آزمایش در مورد مداخله ویتامین D در نوزادان (VIDI) است که به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه مداخله اولیه ویتامین D3 بر رشد و تکامل کودکان تأثیر میگذارد. در این تحقیق، کودکان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یکی دوز استاندارد روزانه 10 میکروگرم و دیگری سه برابر (30 میکروگرم) ویتامین D دریافت کردند. کودکان از دو هفتگی تا دو سالگی مکمل روزانه دریافت کردند.
کودکان پیگیری شدند و آخرین مرحله پایش آنها در سنین 6 تا 8 سالگی رخ داد. در آخرین مرحله پیگیری، والدین 346 کودک علائم روانی فرزند خود را با استفاده از پرسشنامه ارزیابی کردند.
این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه مکمل ویتامین D3 بالاتر از دوز استاندارد، خطر بروز مشکلات روانی را در سنین مدرسه کاهش می دهد. به عبارت دیگر، کودکانی که دوز بالاتر را دریافت کردهاند، نسبت به کودکانی که دوز استاندارد دریافت کردهاند، خلق و خوی افسرده، اضطراب و انزوا کمتری داشتند.
علائم روانی که توسط والدین گزارش شد
بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، والدین مشکلات روانی قابل توجهی را در 11.8 درصد از کودکانی که روزانه دوز استاندارد مکمل ویتامین D به میزان 10 میکروگرم را تا سن دو سالگی دریافت کرده بودند، گزارش کردند.
نتایج نشان میدهد که دوز بالاتر مکملهای ویتامین D3 در سالهای اول زندگی ممکن است خطر ابتلا به مشکلات روانی در اواخر دوره پیشدبستانی و اوایل شروع مدرسه را کاهش دهد.