مطالعات جدید نشان می دهد که مصرف ویتامین E می تواند به کاهش دردهای قاعدگی و گرفتگی های ناشی از عادت ماهیانه کمک کند.
به گزارش تکناک، اگر گرفتگیهای قاعدگی یا دیسمنوره اولیه (PD) را تجربه کردهاید، قطعا میدانید که این دردها نه تنها در بدترین لحظه تحمل شما را کاهش می دهند، بلکه برنامههای شما را نیز مختل میکنند و بر رفتار کلی شما تأثیر میگذارند. در واقع، PD یکی از دلایل اصلی غیبت در مدرسه یا کار در نظر گرفته می شود.
نقش ویتامین E در تسکین دردهای قاعدگی
اخیراً، محققان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند که مکمل ویتامین E میتواند به طور قابل توجهی دردهای قاعدگی را کاهش داده یا به حداقل برساند، یا این که آنها را قابل تحملتر کرده و به افراد اجازه دهد کارهای خود را بدون درد زیاد پیش ببرند.
از آنجایی که دردهای قاعدگی اغلب با افزایش غلظت پروستاگلاندین ها (یا مواد شبه هورمونی) در مایع قاعدگی مشخص می شود، سرکوب تولید آن، به راه اصلی کاهش دردهای قاعدگی تبدیل شده است. علاوه بر این، همواره محققان در حال بررسی راه هایی برای جلوگیری از وقوع این فرآیند بوده اند.
یکی از راه های انجام این کار استفاده از قرص های ضد بارداری ترکیبی است که نه تنها می تواند پروستاگلاندین ها را کاهش دهد بلکه می تواند حجم مایع قاعدگی را نیز کاهش دهد. در حالی که این قرص یک درمان مناسب برای گرفتگی عضلات غیر نوجوانان است، اما مصرف این قرص با دوز بالا از سنین پایین ممکن است خطرات طولانی مدت را افزایش دهد. به همین دلیل، محققان بر این باورند که ویتامین E یک گزینه جذاب برای کاهش دردهای قاعدگی و گرفتگی های این دوره به ویژه در جوانان است.
فواید مصرف مکمل ویتامین E
ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که به سلامت پوست، بینایی خوب و سیستم ایمنی قوی کمک می کند و همچنین از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. در سال های اخیر، ویتامین E به دلیل داشتن منبع آنتی اکسیدان به طور گسترده ای محبوب شده است.
این آنتی اکسیدان ها ممکن است به کاهش دردهای قاعدگی کمک کنند. در واقع، آنها می توانند آزاد شدن اسید آراشیدونیک (یک اسید چرب) و تبدیل آن به پروستاگلاندین را مهار کنند و در نهایت درد پریود را کاهش دهند.
مصرف ویتامین E باعث کاهش پروستاگلاندین ها در بدن می شود. این مسئله ممکن است منجر به کاهش کلی درد و ناراحتی در طول قاعدگی و شل شدن عضلات رحم شود.
همچنین ویتامین E می تواند مدت و شدت درد پریود را کاهش دهد و از دست دادن خون را نیز محدود کند. حتی ممکن است به کاهش گرفتگی، اضطراب و هوس های مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی نیز کمک کند و چرخه قاعدگی شما را تنظیم کند. البته در بیشتر موارد، مصرف ویتامین E به عنوان یک روش برای تسکین درد عمل میکند و نه از بین بردن کامل درد.
نحوه مصرف مکمل با ویتامین E
در مطالعات مختلف مربوط به ویتامین E، مصرف این مکمل دو بار در روز، از دو روز قبل از شروع قاعدگی شروع شد و تا سه روز اول خونریزی ادامه داشت.
در مطالعات روی ویتامین E از دوزهای 100 تا 900 واحد بینالمللی استفاده شد. در نظر داشته باشید مصرف بیش از حد ویتامین D ممکن است خطرناک باشد.
نحوه انتخاب مکمل
هنگام انتخاب مکمل ویتامین E، به جای ویتامین E مصنوعی (dl-alpha-tocopherol) به دنبال محصولاتی باشید که حاوی ویتامین E طبیعی (d-alpha-tocopherol) هستند.
همچنین می توانید ویتامین E را از غذاها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مغذی دریافت کنید، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد غذای حاوی ویتامین E نتایجی مشابه مصرف مکمل های ویتامین E دارد. با این حال، گنجاندن غذاهای غنی از ویتامین E در رژیم غذایی می تواند علاوه بر کاهش دردهای قاعدگی، در ارتقای سلامت کلی مفید باشد و باید تا حد امکان رعایت شود.
خطر مصرف مکمل های ویتامین E
مانند ویتامینهای D، A و K، ویتامین E نیز یک ویتامین محلول در چربی است که مقدار اضافی آن در بافتهای چربی بدن ذخیره میشود. از آنجایی که این ویتامین ها می توانند در طول زمان انباشته شوند، خطر مسمومیت با ویتامین E وجود دارد؛ اگرچه این امر نادر است.
اگر مسمومیت رخ دهد، می تواند باعث خستگی، حالت تهوع، ضعف عضلانی و اسهال شود. اما بزرگترین خطر، خونریزی است.
ویتامین E میتواند با لخته شدن خون، که دفاع طبیعی بدن در برابر خونریزی بیش از حد پس از آسیب است، تداخل ایجاد کند. شایان ذکر است که میزان بیش از حد ویتامین E می تواند با داروهای دیگر مانند ضد انعقادها تداخل داشته باشد.
به طور معمول، عوارض ویتامین E می تواند در مصرف دوزهای روزانه 1000 میلی گرم یا بیشتر رخ دهد. تداخل های دارویی با دوزهای 300 میلی گرم یا بیشتر ویتامین E نیز می تواند رخ دهد، به ویژه با داروهایی مانند آسپرین، وارفارین، سیکلوسپورین، و تاموکسیفن.
اگر تمایل به مصرف مکمل ویتامین E برای کاهش دردهای قاعدگی دارید، خیلی مهم است که ابتدا با یک پزشک مشورت کنید. آنها می توانند سابقه پزشکی شما را بررسی کنند و تعیین کنند که آیا ویتامین E برای شما بی خطر است یا خیر. به همین ترتیب، آنها می توانند میزان ویتامین E شما را با آزمایش خون آزمایش کنند. همچنین پزشکان می توانند آزمایش همولیز گلبول قرمز را نیز انجام دهند. این آزمایش به طور خاص مقاومت گلبولهای قرمز خون در برابر همولیز را اندازهگیری میکند که شاخصی برای کمبود ویتامین E است.